Kenneth Branagh over zijn volgende Agatha Christie-film 'Death on the Nile'

Kenneth Branagh over zijn volgende Agatha Christie-film 'Death on the Nile'

Anders dan zijn voorganger.

Kenneth Branagh heeft het maar druk. De acteur zal binnenkort te zien zijn in Christopher Nolan's nieuwste film, Tenet, maar is zelf ook bezig met zijn eigen film, Death on the Nile. Het wordt zijn tweede verfilming van een Agatha Christie-roman rond de beroemde detective Hercule Poirot.

Branagh maakte al eerder Murder on the Orient Express en zal voor Death on the Nile opnieuw de regie als de hoofdrol voor zijn rekening nemen. In een recent interview liet hij weten hoe het vervolg zich onderscheidt van zijn voorganger.

Wat te verwachten?
Zo zei Branagh: ''Agatha Christie geloofde echt wat ze schreef. Ik denk dat dit verhaal gebaseerd is op haar persoonlijke ervaringen met pijnlijke relaties. Poirot zegt dan ook in het boek dat er in elke relatie één iemand de ander te graag ziet en daardoor op een gegeven moment gigantisch afziet. Volgens mij is dat iets heel universeels''.

''Liefde is in de woorden van Poirot niet veilig en dat is zeker het geval in deze film. Het wordt een hele donkere, sexy en onrustwekkende film. De kijker krijgt nog steeds verschillende opwindende locaties te zien, maar zal zich ongemakkelijk voelen omdat het verhaal over primaire emoties gaat die voor mensen een struikelblok vormen zoals liefde, bezit, lust en jaloezie. Ook zal Poirot verder worden uitgediept in Death on the Nile''.

Cast
Net zoals in de voorganger, heeft Branagh een zeer indrukwekkende cast weten te verzamelen voor het tweede deel. Zo zullen Gal Gadot, Letitia Wright, Armie Hammer, Annette Bening, Ali Fazal, Sophie Okonedo, Tom Bateman, Emma Mackey, Dawn French, Rose Leslie, Jennifer Saunders en Russell Brand allen belangrijke rollen spelen in de film die normaal gesproken vanaf 9 oktober te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair