'Alien 5' nog altijd in de maak

'Alien 5' nog altijd in de maak

Maar of de film er ooit komt?

Actrice Sigourney Weaver heeft een verhaalversie voor Alien 5 gelezen. Die is geschreven voor producent Walter Hill en het vervolg zou haar Ellen Ripley teruggebracht hebben naar de franchise.

Ripley is nog altijd enorm populair bij fans van de Alien-franchise. Heel vaak hebben we gehoord dat het de bedoeling was om haar terug te brengen. Sterker nog, Neill Blomkamp mocht aan de slag met een vijfde Alien-film, die gecancelled werd toen Ridley Scott verder ging met zijn prequels.

Vijfde film
Weaver sprak met Empire Magazine over de plannen voor een vijfde Alien-film. Ze kreeg, nadat de plannen voor de film van Blomkamp gecancelled werden, een verhaal aangeboden voor een vijfde Alien-film. Toch lijkt ze niet heel hoopvol dat die vijfde film er ooit gaat komen. "Ik weet het niet. Ridley heeft de boel een andere richting in genomen. Misschien heeft Ripley haar werk gedaan en verdient ze haar rust gewoon."

Met die andere richting bedoelt Weaver natuurlijk de prequels die gemaakt worden. De kans lijkt klein dat daar er nog een van komt, door de tegenvallende prestaties van Alien: Covenant. Bovendien weet Disney niet goed wat het met de franchise aan moet, want die is een tikkeltje te bloederig voor de familievriendelijke producties die het maakt.

NieuwsFilm

meest populair