Script 'Indiana Jones 5' ligt in de prullenbak

Nieuw script wordt geschreven door de nieuwe regisseur.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat Steven Spielberg afzag van de regie van Indiana Jones 5, de opvolger van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull uit 2008. Nu blijkt dat er ook afscheid is genomen van het script en dat er een nieuwe wordt geschreven.

Dit heeft voormalig scriptschrijver David Koepp laten weten aan Collider. Koepp zei dat hij "niet langer" betrokken is bij de film die nu geregisseerd moet gaan worden door James Mangold, bekend van Ford v. Ferrari en Logan.


"Toen James Mangold werd aangetrokken... Hij verdient een kans om het te doen. Ik had verschillende versies met Steven geschreven. En toen Steven vertrok, leek het 't juiste moment om Jim zijn eigen visie in te laten brengen door deze te laten schrijven door iemand naar zijn keuze, of door zichzelf."

Lange weg naar nu juli 2022
Op dit moment staat Indiana Jones 5 gepland voor 29 juli 2022. Al in 2009 waren er geruchten dat er werd gewerkt aan de 5e film, maar pas in 2012 toen Disney Lucasfilm kocht werd er een nieuwe film aangekondigd. In 2015 was er echter nog geen zicht op een nieuw avontuur.

In 2016 werd de film dan toch aangekondigd voor juli 2019, met Spielberg in de regiestoel en met Harrison Ford terug als Indiana Jones. Niet veel later werd de film met een jaar verplaatst en daarna werd de film nog een jaar opgeschoven vanwege issues met het script. Recent duwde de coronacrisis de film opnieuw een jaar verder.

NieuwsFilm

meest populair