Deze acteurs waren bijna de Joker in 'The Dark Knight'

Deze acteurs waren bijna de Joker in 'The Dark Knight'

Meerdere acteurs waren in beeld, maar Heath Ledger moest het wel worden.

Gisteren keken we al naar de vijf acteurs die Marvel Studios overwoog om Peter Parker te laten spelen in het Marvel Cinematic Universe. Nu werpen we een blik op de acteurs die in beeld waren voor de rol van de Joker in The Dark Knight uit 2008.

Nog altijd wordt The Dark Knight van Christopher Nolan gezien als één van de beste gemaakt in het superheldengenre. En de rol van Heath Ledger, enkele maanden voor de release overleden, was bepalend voor het succes.

Ledger was bijna Batman
Nolan heeft de rol van Batman aangeboden aan Ledger voor in Batman Begins (2005), maar uiteindelijk ging dit niet door. Ledger kwam ook weer op de kandidatenlijst voor de Joker te staan, maar Nolan sprak vele andere acteurs.

Paul Bettany werd destijds één van de grootste kanshebbers genoemd, al is onbekend of hij ooit met Nolan sprak. Andere acteurs die interesse toonden of gelinkt werden waren Lachy Hulme, Adrien Brody, Steve Carell en wijlen Robin Williams.

Robin Williams?
De laatste was al eens bijna de Joker in Batman uit 1989, maar toen Jack Nicholson hoorde dat Williams de rol zou krijgen als hij niet zou accepteren, was Nicholson aan boord. Hierdoor zou Williams heel graag de rol in The Dark Knight hebben willen spelen.

Uiteindelijk viel de keuze uiteindelijk dus op Ledger, en dat bleek een schot in de roos. De acteur won postuum onder meer een Oscar voor Beste bijrol.



NieuwsFilm

meest populair