'Jurassic Park' in het echt? Dinosaurussen in 2025 terug op de wereld?

'Jurassic Park' in het echt? Dinosaurussen in 2025 terug op de wereld?

Jurassic Park komt tot leven.

Zouden dinosaurussen er echt komen? Een wetenschapper, Dr. Jack Horner, die als inspiratiebron diende voor het personage Dr. Alan Grant uit de Jurassic Park-franchise, denkt van wel. Sterker nog, hij denkt dat de ontwikkeling heel snel zal gaan.

ComicBook wist een interessant interview te vinden met Horner, waarin hij voorspelt dat technologie binnen nu en vijf jaar zo snel vooruit gegaan moet zijn, dat dinosaurussen gemaakt kunnen worden. Dat komt doordat hij al erg ver was met zijn plannen om dinosaurussen terug te brengen.

Nog maar even
Allereerst vertelt hij dat het bestuderen van DNA in dinosaurusresten om hen terug te brengen niet mogelijk is. "Het is ons nooit gelukt om dinosaurus-DNA te verkrijgen. We denken dat 't komt omdat het DNA-molecuul enorm is en niet heel stabiel. Het valt heel gemakkelijk uit elkaar."

En dus kijkt hij naar de mogelijkheden om iets te maken dat lijkt op een dinosaurus. Een Chickensoraus is al mogelijk wat hem betreft. "De vleugels en handen zijn niet zo moeilijk. Maar de staart is het grootste project." Bovendien wijst hij erop dat "vogels levende dinosaurussen zijn". Daarom kijkt hij nu naar de mogelijkheden om van die kippen dinosaurussen te maken en daarna staarten en tanden toe te voegen.

Wat Horner betreft zou dit in 2025 gerealiseerd moeten zijn.

NieuwsFilm

meest populair