Beroemde actrice sloeg grote Marvel-rol af: "Geen zin om uren in de make-up te zitten"

Beroemde actrice sloeg grote Marvel-rol af: "Geen zin om uren in de make-up te zitten"

Topfavoriet Amanda Seyfried bedankte vriendelijk voor de rol van Gamora.

Amanda Seyfried was lange tijd de topfavoriet van Marvel voor de rol van Gamora in James Gunns Guardians of the Galaxy, maar sloeg het aanbod van de studio af. In een interview met Comicbook onhult de actrice nu waarom.

Voordat Zoe Saldana werd gecast als Gamora, had Marvel eigenlijk Mamma Mia!-actrice Amanda Seyfried op het oog voor die rol. Seyfried bedankte echter vriendelijk voor dat aanbod, omdat ze geen zin had om uren per dag in de make-upstoel te moeten zitten.

"Ik denk er nog vaak over", vertelt Seyfried aan Comicbook. "Ik kijk eerlijk gezegd niet naar de films. Dat is waarschijnlijk de reden geweest dat ik het op dat moment niet zag zitten om groen geschminkt te worden. Dat duurt zo ontzettend lang".

Spijt lijkt Seyfried niet echt te hebben van haar beslissing. "Jennifer Lawrence [die de rol van de blauwe mutant Mystique speelde in de X-Men-films] vertelde me eens hoe lang het duurde om haar blauw te schminken", vervolgt ze.

"Dat lijkt me echt verschrikkelijk. Je moet dan uren van tevoren op de set aanwezig zijn en kunt ook pas laat weer vertrekken omdat eerst al die schmink er moet worden afgehaald".

Lawrence heeft er overigens nooit een geheim van gemaakt dat ze een gruwelijke hekel had aan alle schmink die ze op moest om Mystique tot leven te brengen. Het was zelfs een van de belangrijkste redenen waarom ze graag wilde stoppen met de rol.

NieuwsFilm

meest populair