'Mulan' uitstellen is enorm duur voor Disney

'Mulan' uitstellen is enorm duur voor Disney

Duurder dan wanneer men Tenet uitstelt.

Uitstel van Mulan is een dure hobby voor Disney. Sterker nog, het zal duurder zijn dan wanneer Warner Bros. Tenet nog wat verder uitstelt. Die laatste film werd enkele weken uitgesteld vanwege het coronavirus en Mulan zelfs enkele maanden.

Zelfs al openen de bioscopen in juli weer opnieuw, dat zal dan niet zo zijn zoals je gewend bent. De coronapandemie zorgt ervoor dat de situatie continu verandert. Het is dus ook niet zeker waar de wereld over krap een maand staat, als de films mogelijk in première gaan.

Dure hobby
The Wrap stelt dat het voor Warner Bros. beter te betalen is om Tenet uit te stellen, dan het voor Disney is om Mulan uit te stellen. Dat komt vooral omdat de promotie voor Mulan stukken duurder was, met onder meer en Super Bowl-commercial en ander materiaal. De marketing voor Tenet was nog niet helemaal begonnen toen de coronacrisis toesloeg.

Het kost vaak miljoenen om een film te marketen. Een vuistregel is dat een film tweemaal het productiebudget moet terugverdienen om quitte te draaien. Om de marketing opnieuw te moeten doen voor de films, is dus een duur verhaal.

NieuwsFilm

meest populair