Algemeen

Zwarte Captain America wordt dit jaar nog realiteit

Het Marvel Cinematic Universe breidt uit.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Dit jaar brengt dan eindelijk een zwarte Captain America. Dat vermoeden hadden we al, maar nu is het zeker dat het Marvel Cinematic Universe straks een zwarte Captain America krijgt.

Acteur Anthony Mackie, die te zien is als Sam Wilson a.k.a. The Falcon in het MCU, zal in de serie The Falcon and the Winter Soldier die voor Disney+ gemaakt wordt, het rood-wit-blauwe pak aantrekken. Bovendien gebruikt hij dan het schild van Captain America.

Zwarte Captain America
Make-up artist Latoya Henderson, die met Mackie meewerkt aan de serie van Marvel, bevestigde het nieuws in een bericht op haar Instagram. "We krijgen dit jaar een zwarte Captain America, dus laten we 2020 niet helemaal afschrijven," aldus de actrice in een Story of de Black Lives Matter-beweging.

Dat Mackie de nieuwe Cap zou worden hadden we ook al verwacht. Zijn personage nam het schild over van Cap aan het einde van Avengers: Endgame. Zonder slag of stoot gaat dat niet, want in de serie wil de Amerikaanse overheid eigenlijk dat US Agent het schild overneemt.

35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mothercopper

Avatar

Yep we wisten het al, maar straks bestaat het mcu alleen nog maar uit zwarten, lhbgt'ers en vrouwen ????‍♂️. Bedoel het niet racistisch, maar de witte man wordt hiermee wel heel erg gedegradeerd tot de risee van de samenleving

PRIME

Avatar

^
Zolang je het naar niet racistisch bedoelt he Smiley face

Wist trouwens niet dat er gesprekken waren om Spiderman, Thor, Starlord, Winter Soldier, Banner, Dr Strange, Loki, Hawkeye, Antman, Happy Hogan, Drax en Rocket te vervangen?
Zoveel blanke mannen voor je om op te kwijlen in het MCU.

GreenHornet

Avatar

Serie gaat gevoelig worden. Overheid in de serie willen geen zwarte Captain America.

Ben echt benieuwd hoe Disney dit aan gaat pakken.

Movieman2018

Avatar

@Mothercopper, Neen de witte man wordt absoluut niet gedegradeerd... uw redenering is volledig fout. Statistisch gezien zullen blanke acteurs nog steeds in meerderheid zijn, in bijna alle films... Dit is de tip of the iceberg en minuscuul... Maar als er publicaties gemaakt worden rond kleurlingen die nu wel de kans zullen krijgen, dan triggeren sommige blanke mensen en voelen ze zich bedreigd... Dat is fout. Evenals gaat het hier om acteurs die zich bewezen hebben dat ze talent hebben!

Movieman2018

Avatar

Ik zie hem héél graag als Captain America!

Monojaxx

Avatar

@Mothercopper

Die kant gaat het wel op. Het gaat er ook niet meer om of een persoon goed is in wat hij/zij kan qua acteren of personages die verfilmt worden en van origine blank zijn, en nu ineens door een zwarte acteur gespeeld moet worden; maar om politieke correctie. Het is natuurlijk niet zo dat de witte man/vrouw straks uit het beeld verdwijnt, maar deze agenda wordt hoe dan ook door je strot geduwd.

Pascal08

Avatar

Net zulke bs als dar Mary Jane in Spiderman een donker meisje was, terwijl ze een roodharig blank meisje is.
Ga niet dingen veranderen en allemaal aankomen met deze nep positieve discriminatie dat draagt niks bij voor de zwarte community en voor discriminatie algemeen, nu gaan er andere achtergesteld worden puur omdat ze donkere mensen naar voren willen trekken, DAT is nog steeds discriminatie dus we zijn geen stap verder!
Je ruilt alleen de huidskleuren in.
Geef men wat ze verdienen door het te verdienen.
Ga je Candyman aanpassen en de acteur inruilen voor bijv. Ben Affleck omdat hij wit is want anders komt het misschien over dat alle banen naar zwarte mensen gaan.
Waar men altijd riep “keepin it real” wordt dat dus nu niet meer gedaan.

centr1no

Avatar

Movieman2018 "nu wel de kans zullen krijgen...gaat het hier om acteurs die zich bewezen hebben"
Als ze zich al bewezen hebben, dan hebben ze toch al de kans gehad?

Peace

Avatar

Ik ben absoluut voor meer diversiteit in films maar nu doen ze dat enkel als marketing stunt en redenen waarom je hun films moet goed vinden in plaats van meer diversiteit als reden.

Artificialis

Avatar

Wat moet een metalen schild toevoegen aan de kunstmatige vleugels en andere wapens die hij tot zijn beschikking heeft? Je zou bij Steve Rogers nog kunnen zeggen dat hij door zijn hogere snelheid, reflexen en lichaamskracht enigszins op een metalen schild is ingespeeld. Wat moet Sam Wilson daarmee? Kijk mensen! Een zwart persoon mag ook eens Captain America spelen..

Wat is de boodschap die hiermee wordt afgegeven? Dat een zwarte superheld op zichzelf niet goed genoeg is? Een schild van een bekende blanke superheld nodig heeft? Wat een belediging voor The Falcon.

Sunspot

Avatar

Waarom niet, maar Evans blijft de echte Cap America

Sunspot

Avatar

Oh is Falcon weer, niet zo interessant dan.

DAcht totaal nieuw karakter die ook het serum heeft gekregen

PickleRick

Avatar

De kleur van de persoon maakt me niet zoveel uit, zolang het aan de andere kant ook maar niet geforceerd is. Ik ben meer benieuwd naar hoe ze van Falcon een Captain America gaan maken. Steve Rogers had superhuman kracht, snelheid, etc. Falcon heeft alleen een geadvanceerd vliegpak en militaire training. Zijn er voor Captain America niet superhuman krachten nodig?

Peter1974

Avatar

alsof Captain America nog niet minderwaardig genoeg was

xarkov

Avatar

Geef mij maar Blade.

edit1: of Spawn.
edit2: of Luke Cage.
edit3: Ik zou wel eens een getinte Batman willen zien.

Civilian Supreme

Avatar

Mackie is onwaardig als opvolger.
Saaie acteur en 0,0 screenpresence.

Voor wie zich aan aan die ontzettend hevige discriminatie stoort momenteel, zij kunnen een petitie ondertekenen op terezieltjes.nl

Maac

Avatar

Zolang het maar duidelijk is dat de vervanger zwart is. Dat is het belangrijkste.

GreenHornet

Avatar

Zelfs in de MCU doen ze aan racisme en Disney maakt er misbruik van

Draven

Avatar

Ze hebben het de hele tijd over zwart en wit maar er is ook nog een latino en Aziatische gemeenschap. Hoor je die zeuren?

Nemesix

Avatar

Een nieuwe captain. Top. En dat is alles wat er toe doet.

Iron man is the best

Avatar

@Monojaxx “ @Mothercopper
Die kant gaat het wel op. Het gaat er ook niet meer om of een persoon goed is in wat hij/zij kan qua acteren of personages die verfilmt worden en van origine blank zijn, en nu ineens door een zwarte acteur gespeeld moet worden; maar om politieke correctie.”

Het gaat helemaal niet die weg op. Merendeels van de MCU is nog steeds wit. Begrijp me niet verkeerd het is niet dat ik heel de MCU zwart wil maar het gaat er gewoon om dat mensen al beginnen te wenen omdat falcon de nieuwe cap wordt. Wat is het verschil als je nu een zwarte acteur neemt of een witte het zijn nog steeds mensen. Ik vind dat Anthony en Chris allebei geweldig kunnen acteren. Zwarten zijn al decennialang gediscrimineerd geweest (nu nog altijd) en nu hebben ze eindelijk het recht om in een film te spelen. Als we gaan kijken in de Marvel comics dan zie je dat er niet veel zwarte superhelden zijn. Ik ben zelf niet zwart en ik vermoed dat jij dat ook niet bent dus wij hebben het nooit echt gevoeld om zo gediscrimineerd te worden en na eeuwen hebben ze eindelijk het recht gekregen om in een film te spelen. Ik vond dat Bucky de volgende cap moest worden maar dat heeft niets te maken met huidskleur het gaat er gewoon om dat Bucky de beste vriend was van cap.

Hiss

Avatar

In eerste instantie vond ik die black lives matter demonstraties in Nederland best lachwekkend. Vooral omdat je in Nederland als zwarte burger gemiddeld beter af bent dan in andere Europese landen of de VS ten opzichte van racisme.

Maar als ik ook hier de reacties lees n.a.v. een artikel dat een witte man vervangen gaat worden door een zwarte man in een filmreeks, ben ik steeds meer geneigd te vinden dat die black lives matter beweging in Nederland toch nodig is.
Alleen in die black lives matter beweging zitten ook weer enge mensen. Eigenlijk vind ik iedereen dom en raar, om het samen te vatten.

Maac

Avatar

Je opa en oma moesten achterin de bus zitten. Wat ben je zielig.

Racisme is een goed excuus om niets te bereiken in het leven. Grote onzin is het.

Pepej

Avatar

Ik stel voor dat er ook een getinte sneeuwwitje komt..

EmirErdem

Avatar

Ah joh, het zal vast leuk worden dus ik heb er geen problemen mee

kokosnoot

Avatar

Ik ben het wel eens met Artificialis.

Een Afrikaanse achtergrond als Cap America vind ik geen probleem, ook daar hij nooit een van mijn helden was (zit dus minder sterk aan hem vast qua uiterlijk van Steve Rogers). Maar wat ik wel belangrijk vind is charisma en de super soldier krachten. Falcon vind ik beetje te licht kaliber qua charisma en zonder super soldier serum is het gewoon falcon met caps schild. Das een beetje als Daredevil die je webschieters geeft en spidermands kostuum en hij kan spiderman vervangen. Nou nee, dus vind het zoals het nu lijkt te zijn niet echt een echt sterke invulling voor een cap vervanging.

Janty

Avatar

Maak dan superman een chinees, james bond een vrouw, de pink panther geel,...
Neen alles moet blijven zoals het moet vind ik, en dit heeft helemaal niets met raciscme te maken, een karakter moet een karakter blijven...

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vind het altijd raar om een karakter opeens te laten veranderen van kleur of geslacht.

Is dit een volledig nieuw karakter ? (Een nieuw iemand die de identiteit van C.A. aanneemt nadat hij het schild (toevallig) in z'n bezit heeft gekregen ? Of gaat deze persoon het bestaande karakter spelen ?)

CassidyButch

Avatar

Ik begrijp sommige reacties niet, in the comic book Samuel Thomas aka the falcon neemt het over van Steve Rogers als de volgende captain America.

Blablazer

Avatar

Dit was toch al bekend dat hij de nieuwe captain Amerika ging worden maar deze nieuwe tijd zorgt even voor wat extra geld.

GreenHornet

Avatar

ik heb er geen moeite mee dat er een zwarte Cap komt.
Maar dat Disney deze verhaal lijn durft aan te gaan.

NieuwsFilm