Algemeen

Eerste foto's voor de nieuwe Studio Ghibli film 'Aya And The Witch'

Het wordt hun eerste film die volledig bestaat uit computeranimatie.

door Timothy van Damme om 19:20 in Algemeen
Afgelopen week meldden we al dat Studio Ghibli bezig was aan een nieuwe film. Inmiddels zijn de eerste beelden naar buiten gebracht.

Aya And The Witch wordt de eerste volledige computeranimatie van de Japanse studio. Maar de liefhebber herkent in deze figuren toch gelijk de stijl die we kennen van bijvoorbeeld Howl's Moving Castle.

Horizon
Het zal even wennen zijn voor de mensen die houden van Ghibli's traditionele animaties. Online zijn de meningen dan ook flink verdeeld. De één vindt dat Ghibli zich ver van computeranimaties moet houden, de ander juicht het juist toe dat ze hun horizon verbreden.

De regie wordt verzorgd door Gorô Miyazaki, zoon van Hayao Miyazaki, de meest geliefde regisseur van de studio. Hoe en wanneer de film zijn weg naar Nederland zal vinden, is nog onbekend.

Sprekende kat
Aya And The Witch zou oorspronkelijk in premiere gaan op het Cannes Film Festival. Nadat dit werd geannuleerd, werd die eer voorbehouden aan de Japanse televisiezender NHK.

Het verhaal draait om het dappere meisje Aya. Samen met haar sprekende kat moet ze het opnemen tegen een gemene heks en haar magische huis.


6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sander_1107

Avatar

Vind de films van Studio Ghibli meestal heel leuk. Jammer dat ze naar computer animatie gaan, vindt dit minder mooi

Goku32

Avatar

Klinkt wel als een leuke film, ben wel gek op de Japanse films

adofmirosch

Avatar

Ik moet nog wel wennen aan de stijl. Maar ben allang blij dat er weer een nieuwe Ghibli film aan komt!

Thiver

Avatar

De computergeanimeerde Ghibli-stijl geeft mij het gevoel dat ik door de uncanny valley dwaal. Mogelijk valt het mee, maar vooralsnog ben ik niet enthousiast.

kokosnoot

Avatar

De computergeanimeerde Ghibli-stijl is qua gezichten te symetrisch. Komt een beetje te perfect over en daardoor minder. Juist kleine onvolkomenheden maken iets juist echter maar computer progs streven nog perfectie na maar dan wordt het juist minder voor je verbeelding. Vind het niet slecht maar de oorspronkelijke stijl heeft mijn voorkeur. Zit te weinig verrassing in deze computerstijl qua details en te hoge symmetrie, ook qua achtergrond. Simpel gezegd is deze stijl een beetje saaier.

Maar wel tof dat er een vervolg aankomt vind hun animatie films altijd erg leuk.

Ang3l

Avatar

Ik dacht ff dat Toothless van How to train your dragon op dat plaatje stond. En echt geen fan van de CGI.

NieuwsFilm

meest populair