Blu-ray

Blu-ray review 'Bad Boys for Life' - Misschien wel de beste Bad Boys!

Mike Lowrey en Marcus Burnett voor tweede keer terug en nu "For Life".

door Bram de Groot om 13:20 in Blu-ray
Regie: Adil El Arbi, Bilall Fallah | Cast: Will Smith (Mike Lowrey), Martin Lawrence (Marcus Burnett), Alexander Ludwig (Dorn), Vanessa Hudgens (Kelly), Joe Pantoliano (Captain Howard), Paola Nuñez (Rita), Charles Melton (Rafe), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Bioscooprelease: 23.01.2020 | FilmTotaal recensie: 3,5 sterren

En na velen jaren van geruchten verschenen Mike Lowrey en Marcus Burnett begin dit jaar weer op het witte doek. Dit keer niet geregisseerd door Michael Bay, maar door het talentvolle duo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Het nieuwe avontuur Bad Boys for Life met de herkenbare grollen en grappen mag zich nog steeds de financieel succesvolste film van 2020 noemen. Op het vierde deel hoeven we dit keer waarschijnlijk niet zo'n 17 jaar te wachten.

In de States startte de $90 miljoen kostende actiekomedie Bad Boys for Life van Columbia Pictures in het eerste weekend met een sterke $62,5 miljoen, en eindigde wereldwijd op een onverwacht hoge $419,1 miljoen. Alleen Sonic the Hedgehog kwam met $306,8 miljoen tot op heden enigszins in de buurt van die score.

Bij de critici deed de film van de regisseurs van Black en Patser het "fresh", met 77% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 6.2/10. Het publiek op RT was nagenoeg geheel tevreden: 96% (4.67/5).


Gave beelden, veel humor!

In Bad Boys for Life zit Mike Lowrey in een midlifecrisis en is Marcus Burnett opgeklommen tot politie-inspecteur. De twee herenigen wanneer ze tot de ontdekking komen dat een Albanese huurmoordenaar hen dood wenst. Er blijkt een persoonlijk motief achter te zitten sinds zijn broer gedood werd door Lowrey en Burnett.

4K UHD Blu-ray: Bad Boys for Life

Discs: 1 x 4K UHD, 1 x Blu-ray | Release: mei 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS : X | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609633511 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijven van deze uitgave van Bad Boys for Life zitten vastgeklikt in een standaard zwarte 4K UHD keepcase. Op de voorkant de twee helden en een dikke Porsche en op de achterop een verwijzing naar minimaal zes extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Het beeld met de mooie 2.39 : 1 beeldweergave is in 4K werkelijk fantastisch. De kleuren, duidelijk met de te verwachten sfeervolle filters, springen mede door de pakkende scherpte van het scherm en met het filmische aspect zit het ook helemaal goed, zonder dat er filmruis is toegevoegd. Dit geldt overigens ook voor de Blu-ray schijf!

De geluidstrack is op de 4K-uitgave een DTS : X - op de Blu-ray disc standaard DTS-HD 5.1 - en die laat het geluid heerlijk door je huiskamer gaan. Dit komt ook door de muziek van Lorne Balfe, bekend van zijn bijdrage aan titels als 6 Underground, Gemini Man en Terminator Genisys. Al met al is dit een technisch uitstekende uitgave.

Bonusmateriaal

Er staan een paar leuke extra's op de schijf. Zo is er het uitgebreidere Ride or Die: Making Bad Boys for Life van bijna een kwartier. Aanvullend is Epic Stunts waarin een betere blik is op enkele actiescènes in de film. De drieluik featurette Partners in Crime laat meer weten over de nieuwe gezichten, de slechteriken en de regisseurs.

In It's About Damn Time wordt er teruggekeken naar de eerdere films en er zijn ook zeven verwijderde scènes, enkele Outtakes & Bloopers en een video over de Easter Eggs. Als laatste is er het filmpje Stephen A. Smith Audition met deze bekende Amerikaanse sportverslaggever.

Wat vind jij van Bad Boys for Life?

Was jij onder de indruk van Bad Boys for Life? Of kon je meer genieten van de eerdere films? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

orlock

Avatar

na 10 minuten afgezet....vreselijk. deel 2 was de leukste....

Blockbuster

Avatar

^^^
Dus je hebt die blu-ray gekocht en na 10 min. afgezet?! Weg gegooid geld... Ik kijk iig alles altijd uit, hoe slecht het ook is; misschien wordt het nog wel wat is de gedachte. Hoe kun je nu na 10 min. al oordelen...

Overlord

Avatar

Heb hier weer erg van genoten. Deel 2 vond ik persoonlijk wat minder maar dezeis weer vanouds leuk.
Weer een leuke UHD erbij in de collectie.

David Mills

Avatar

Ik vind alleen de eerste film aardig, de 2de en 3de waren zeer zeer matig.

xarkov

Avatar

Lol, die is echt niet de beste xD. Na de eerste hadden ze moeten stoppen.

Thiver

Avatar

Blockbuster "Dus je hebt die blu-ray gekocht en na 10 min. afgezet?! Weg gegooid geld..."

Ik wil niets aanprijzen, maar er zijn andere manieren om een film te bekijken dan de brd te kopen. Manieren die dusdanig goedkoop zijn dat het niet als zonde hoeft te worden beschouwd als een film na tien minuten wordt afgezet...

Rutherford

Avatar

Er staan 15 reacties, toch zie ik er maar 6? En dit is niet de eerste keer deze week ????

Moviemagic

Avatar

Rutherford "Er staan 15 reacties, toch zie ik er maar 6? En dit is niet de eerste keer deze week ???? "


Klopt. Als er reacties verwijderd worden dan blijft vaak de teller staan op wat hij was terwijl de reacties zelf (natuurlijk) niet meer zichtbaar zijn.

Civilian Supreme

Avatar

Deze vond ik verassend goed, echt heel vermakelijk en weer een leuk samenspel met alle acteurs. Kom maar op met 4

Lewis

Avatar

1 Was top 2 over de top en 3 verrassend ok.

Headzz76

Avatar

Ik vond dit de slechtste

Kamajiisama

Avatar

Ik vond het een heerlijk popcorn filmpje , een geslaagde triquel .

Glenn S

Avatar

Are you kidding me? Slechtste actie/komedie in de laatste 10 jaar. De eerste 2 waren top films. Deze trok op niks. Kheb het na iets meer dan een uur afgezet. Kheb geen een keer moeten lachen. De actie scènes trokken op niks. Ze waren gewoon een beetje aant rond hangen en zever aant verkopen. Michael Bay is nen top regisseur en die 2 klote Belgen maken de Bad Boys franchise volledig naar de zak. Ze zouden hun beter bezig houden me Vlaamse en Nederlandse films. En het ECHTE werk beter overlaten aan de ECHTE regisseurs. Als ge dit goed vindt, hebt ge echt geen verstand van films.

NieuwsFilm

meest populair