Release 'Mulan' en mogelijk ook 'Tenet' in gevaar

Release 'Mulan' en mogelijk ook 'Tenet' in gevaar

De films worden mogelijk toch weer uitgesteld.

Mogelijk stelt Disney Mulan weer uit. Dat komt doordat het coronavirus nog altijd hard woedt in de Verenigde Staten en langzaam weer opkomt in China. De film zou in maart uitkomen, werd door de pandemie uitgesteld naar juli en moet nu misschien weer uitgesteld worden.

Dat komt doordat Disney een groot openingsweekend nodig heeft om geld te kunnen verdienen op de film. Maar doordat mensen nog altijd huiverig zijn met bioscoopbezoeken en er in verschillende Amerikaanse staten nog restricties gelden, evenals in Chinese provincies, lijkt het niet interessant de film nu uit te brengen.

Nog altijd in de bioscoop
Disney heeft vaker aangegeven dat het nog altijd de bedoeling is dat de film in de bioscoop uitkomt. Het is niet de gedachte om de film op Disney+ en Hulu te laten debuteren. Maar nu de film mogelijk weer uitgesteld wordt, zou dat misschien wel interessant kunnen zijn voor Disney. Wederom uitstellen zorgt er namelijk voor dat er flinke marketingkosten gemaakt moeten worden.

Ondertussen wil Disney dat Mulan in elk geval in de Verenigde Staten en in China groots kan debuteren. Maar daar er weer problemen de kop op steken, lijkt dat minder waarschijnlijk.

Meer uitstel?
Hierdoor bestaat ook de kans dat de release van Tenet uitgesteld wordt. Die film zou eind juli uit moeten komen, maar Warner moet er flink aan verdienen om geld te kunnen verdienen. Wie weet komt dit dus ook in gevaar.

NieuwsFilm

meest populair