Officieel: Warner Bros. stelt 'Tenet' van Christopher Nolan opnieuw uit

De mysterieuze actiethriller van Christopher Nolan opnieuw met weken vertraagd.

Nadat de film een paar weken geleden al met twee weken werd uitgesteld, heeft Warner Bros. de mysterieuze actiethriller Tenet nu opnieuw een nieuw plekje op de verschijningskalender gegeven. De studio durft het nog niet aan om de film in juli uit te brengen.

Tenet stond in het thuisland eerder gepland voor midden juli en later voor 31 juli. Nu heeft Warner Bros. de film van regisseur Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight Rises) opnieuw twee weken verzet, naar woensdag 12 augustus deze zomer. Dit nieuws komt via THR.

Andere, succesvolle releasestrategie
"Warner Bros. zet zich in om Tenet aan het publiek te laten zien in de bioscoopzalen, op het grote scherm, wanneer exposanten klaar zijn en volksgezondheidsfunctionarissen zeggen dat het tijd is. Op dit moment moeten we zijn flexibel zijn. We behandelen deze film nu niet als een traditionele filmrelease," aldus een woordvoerder van de topstudio in een verklaring.

"We kiezen ervoor om de film halverwege de week te openen zodat het publiek de film in hun eigen tijd kan ontdekken. We zijn van plan de film langer te laten vertonen, over een langere speelperiode ver boven de norm, om zo een heel andere maar succesvolle releasestrategie te ontwikkelen."

Meer en grotere gevolgen?
Op dit moment staat Mulan van Disney in de boeken om als eerste blockbuster nieuw leven te geven aan de wereldwijde bioscopen. Of Disney vasthoudt aan de datum 23 juli valt te betwijfelen.

Er zijn overigens geluiden dat de kalender deze zomer helemaal wordt geschrapt, waardoor Tenet uiteindelijk pas in december zou kunnen verschijnen, op het plekje van Warner Bros.' Dune.

NieuwsFilm

meest populair