Disney's 'Mulan' en andere grote films uitgesteld

Filmzomer start nu pas midden augustus.

Het wordt nog langer wachten op de eerste zomerblockbuster. Na het uitstellen van Tenet met circa een maand, is nu Mulan met een kleine maand vertraagd. En er zijn weer meer films opgeschoven.

Disney heeft de sprookjesfilm van regisseur Niki Caro verplaatst van 24 juli naar 21 augustus en daarmee is Tenet weer de eerste grote nieuwe Hollywood-film op de verschijningskalender.

Het officiële bericht van Disney uit naam van Alan Horn en Alan Bergman bevestigt dat Mulan in de bioscoop gaat verschijnen en niet op Disney+:


"Hoewel de pandemie onze releaseplannen voor Mulan heeft veranderd en we flexibel zullen blijven als de omstandigheden dat vereisen, blijft ons geloof in de kracht van deze film en de boodschap van hoop en doorzettingsvermogen onveranderd. Regisseur Niki Caro en onze cast en crew hebben een prachtige, epische en ontroerende film gemaakt die thuishoort op het witte doek."


Meer vertragingen in de filmzomer
Naast Mulan is ook Bill & Ted Face the Music twee weken verzet, naar 28 augustus. Ook Tom Clancy's Without Remorse met Michael B. Jordan (Black Panther, Creed) zwicht onder de druk en is van begin oktober verplaatst naar 26 februari 2021.



NieuwsFilm

meest populair