4,9 details

  • Actie
  • Thriller
  • Oorlog
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten

Het boek Without Remorse speelt zich af in 1971 en laat zien hoe navy Seal John Terrence Kelly (die later zijn naam verandert in John Clark) terugkeert uit Vietnam. Hij wordt ingehuurd om oorlogsgevangenen te bevrijden en kan daarbij ook wraak nemen op de drugsdealers die zijn geliefde hebben verkracht, gemarteld en vermoord.

Regie
Stefano Sollima
Cast
Michael B. Jordan, Jamie Bell, Cam Gigandet, Jack Kesy, Colman Domingo, Jacob Scipio, Jodie Turner-Smith, Brett Gelman, George Asprey, Luke Mitchell, Angus McGruther, Alexander Mercury, Artjom Gilz, Sydney Lafaire, Todd Lasance.
Release
17.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Stefano Sollima | Scenario: Taylor Sheridan en Will Staples | Cast: Michael B. Jordan (John Kelly/Clark), Jodie-Turner Smith (Karen Greer), Jamie Bell (Robert Ritter), Guy Pearce (Minister Clay), Lauren London (Pam Kelly), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2021

De in 2013 overleden thrillerauteur Tom Clancy begon zijn werkende leven als verzekeringsagent, maar koos voor een carrièreswitch na het succes van zijn romandebuut The Hunt for Red October. Clancy's werk wordt gekenmerkt door thema's als de Koude Oorlog, spionage en de veelal militaire of geheimagentsetting. Zijn bekendste personage is ongetwijfeld Jack Ryan, die het ook op het grote doek goed deed in verfilmingen zoals The Hunt for Red October, Patriot Games en Clear and Present Danger. Een andere romanfiguur van Clancy, John Kelly (alias John Clark) was al eens een bijfiguur en maakt nu voor het eerst zijn opwachting als hoofdpersoon vertolkt door Michael B. Jordan.

Al sinds de jaren negentig zijn er plannen om marinier Kelly een eigen film te geven, te beginnen met Without Remorse. Dat het er nu dan eindelijk van gekomen is, mag dus een wonder heten. Dat de film door corona de bioscopen overslaat en meteen op Amazon Prime wordt geknald is begrijpelijk. Opvallender is dat deze verfilming weinig te maken heeft met het bronmateriaal dat zich afspeelde tijdens de Vietnamoorlog. Behalve de figuur John Kelly is het een compleet ander verhaal. Toch maakt men dankbaar gebruik van de naamsbekendheid van de beroemde thrillerauteur.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Without Remorse Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Without Remorse

acties