Algemeen

De 4 acteurs die Indiana Jones speelden naast Harrison Ford

Maar liefst vier andere acteurs speelden de rol.

door Bram de Groot om 10:57 in Algemeen
Acteur Harrison Ford debuteerde als het door George Lucas bedachte personage Indiana Jones in de film Raiders of the Lost Ark (1981) van regisseur Steven Spielberg. Ford speelde de rol daarna nog drie keer en in 2022 zal hij dat voor de laatste keer doen.

Toch is Ford niet de enige acteur die Dr. Henry Walton "Indiana" Jones, Jr. vertolkte. Screen Rant verzamelde de vier namen die dit ook deden.

Eind jaren 90 was het niemand minder dan River Phoenix die een 13 jaar oude Indy speelde in de proloog van Indiana Jones and the Last Crusade (1989). De acteur overleed in 1993. Check hieronder een clip:


Young Indiana Jones Chronicles
De jeugd van Jones werd verkend in de tv-serie The Adventures of Young Indiana Jones (1992 - 1993) en daarin speelde Sean Patrick Flanery (The Boondock Saints) Indiana Jones van 16 tot en met 21 jaar. In de serie speelde Corey Carrier (My Blue Heaven) de rol van de 8 tot en met 10 jaar oude Indy. Deze acteurs waren ook te zien in de latere tv-films.

De vierde acteur die Indiana Jones speelde is wijlen George Hall. Ook hij is te zien in de tv-serie Young Indiana Jones. Hij speelde de 93-jarige Indy die de afleveringen inluidde en afsloot. Hall keerde niet terug voor de tv-films.


Geen nieuwe Indiana Jones
Eerder werd duidelijk dat in Indiana Jones 5 geen nieuwe Jones wordt geïntroduceerd. Op 29 juli moet de vijfde film, geregisseerd door James Mangold (Logan, Le Mans '66), in de bioscoop verschijnen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThEnd

Avatar

Harrison Ford zit zelf ook in een aflevering van Young Indy.

Artificialis

Avatar

The Adventures of Young Indiana Jones leek destijds op televisie ongetwijfeld beter dan dat het was.

Sunspot

Avatar

Serie was wel leuk, volgde het toen, maar grappige is dat ik juist die aflevering met Harrison Ford heb gemist!!! :D

NieuwsFilm

meest populair