'John Wick'-regisseur wil Oscar voor beste stuntwerk

'John Wick'-regisseur wil Oscar voor beste stuntwerk

Deze categorie zou volgens Stahelski absoluut toegevoegd moeten worden.

Regisseur Chad Stahelksi wist hoge ogen te gooien met zijn John Wick-trilogie. Het betekende de grote terugkeer van Keanu Reeves en het stuntwerk mocht er eveneens zijn. Stahelski hoopt dan ook dat er een Oscar komt voor het beste stuntwerk.

Tijdens een recent interview zei Stahelski het volgende: ''Er zijn al negen verschillende categorieën bij de Oscars, dus ik vind het alleen maar logisch als ook stuntwerk wordt erkend of op z'n minst overwogen. Als er tien mensen zijn, maar er maar negen van worden beloond, is het niet meer dan normaal dat ook de tiende persoon kans zou mogen maken op prestigieuze prijzen''.

''Je hebt al Oscars voor beste kostuums, haar, make-up en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind dat stunts daar ook bij horen. Ik heb zelf ook als stuntman gewerkt, het is een echte passie. In mijn dertig jaar in deze industrie ken ik geen elke stuntman die dit werk is gaan doen om een Oscar te winnen''.

Niet de enige
Stahelski is echter niet de enige die vraagt om deze nieuwe Oscar-categorie. Andere stuntmannen en -vrouwen vroegen hier al naar en ook grote namen zoals Leonardo DiCaprio en Tom Cruise lieten weten dat zij meer erkenning verdienen. Andere award-ceremonies, zoals de SAG, hebben hier al iets aan gedaan. Zo bestaat er bij de SAG een prijs voor Best Stunt Ensemble.

NieuwsFilm

meest populair