Algemeen

'John Wick'-regisseur wil Oscar voor beste stuntwerk

Deze categorie zou volgens Stahelski absoluut toegevoegd moeten worden.

door Wouter Drummen om 13:28 in Algemeen
Regisseur Chad Stahelksi wist hoge ogen te gooien met zijn John Wick-trilogie. Het betekende de grote terugkeer van Keanu Reeves en het stuntwerk mocht er eveneens zijn. Stahelski hoopt dan ook dat er een Oscar komt voor het beste stuntwerk.

Tijdens een recent interview zei Stahelski het volgende: ''Er zijn al negen verschillende categorieën bij de Oscars, dus ik vind het alleen maar logisch als ook stuntwerk wordt erkend of op z'n minst overwogen. Als er tien mensen zijn, maar er maar negen van worden beloond, is het niet meer dan normaal dat ook de tiende persoon kans zou mogen maken op prestigieuze prijzen''.

''Je hebt al Oscars voor beste kostuums, haar, make-up en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind dat stunts daar ook bij horen. Ik heb zelf ook als stuntman gewerkt, het is een echte passie. In mijn dertig jaar in deze industrie ken ik geen elke stuntman die dit werk is gaan doen om een Oscar te winnen''.

Niet de enige
Stahelski is echter niet de enige die vraagt om deze nieuwe Oscar-categorie. Andere stuntmannen en -vrouwen vroegen hier al naar en ook grote namen zoals Leonardo DiCaprio en Tom Cruise lieten weten dat zij meer erkenning verdienen. Andere award-ceremonies, zoals de SAG, hebben hier al iets aan gedaan. Zo bestaat er bij de SAG een prijs voor Best Stunt Ensemble.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Eens met Stahelski!

adofmirosch

Avatar

Zou helemaal terecht zijn.

chefry1983

Avatar

De man heeft zeker een punt.

centr1no

Avatar

Zoals ik al eens eerder heb opgemerkt: voor stunts en de stuntmensen is er de Taurus World Stunt Awards.
Hun hele eigen awardshow met verschillende categoriën.
Dat is toch beter dan misschien één categorie bij de Oscars?
Hoeveel meer erkenning moeten ze krijgen dan?

Maac

Avatar

^Ik denk dat het vooral te maken heeft met de kwaliteit van de erkenning, niet de hoeveelheid. Een Oscar heeft nou eenmaal meer prestige dan de meeste andere filmprijzen en is bovendien een stuk waardevoller op de arbeidsmarkt voor werkenden in de filmindustrie.

Rob

Avatar

Het stuntwerk en ook het stuntcamera werk (Hardcore Henry is daar wel een goed voorbeeld van) voegen aanzienlijk iets toe aan de filmervaring en op basis van die gedachte zou je dat ook mogen belonen met een beeldje extra per jaar. Maar dan wel stuntwerk à la John Wick met lange shots en niet shakey cam scenes waarbij elke 0,2 seconde uit een ander shot komt, gelijk de Bourne films.

GreenHornet

Avatar

Goed stuntwerk Ben je afhankelijk van Cameraman en Regie

NieuwsFilm

meest populair