Blu-ray review 'Birds of Prey' met de compleet gestoorde Harley Quinn

Margot Robbie voor de tweede keer Harley Quinn.

Bram de Groot 7 juli 2020 14:32 in Blu-ray
Regie: Cathy Yan | Cast: Margot Robbie (Harley Quinn), Ewan McGregor (Roman Sionis/Black Mask), Mary Elizabeth Winstead (Helena Bertinelli/Huntress), Jurnee Smollett-Bell (Dinah Laurel Lance/Black Canary), Rosie Perez (Renee Montaya), Chris Messina (Victor Szasz), Ella Jay Basco (Cassandra Cain), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Bioscooprelease: 25.01.2020 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Na de toppers Aquaman (2018) en Joker (2019) kwam begin dit jaar van Warner Bros. de DC-film Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) uit, een soort van vervolg op het financiële succes Suicide Squad uit 2016. Dit keer was de ontvangst bij de critici doorgaans sterk, maar financieel was de film met onder meer Margot Robbie en Ewan McGregor een teleurstelling.

In de States startte de $82 - 100 miljoen kostende DCEU-film Birds of Prey met een te magere $33,0 miljoen. Uiteindelijk werd er wereldwijd zo'n $201,9 miljoen opgehaald en dat is voor de film zelf net aan voldoende, maar voor een film in het superheldengenre te mager.

Bij de critici deed de film van regisseur Cathy Yan (Dead Pigs) het heel aardig, met 78% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 6.73/10. Het publiek op RT was het daarmee eens: 78% (4.01/5).


Harley Quinn is terug

In Birds of Prey wordt heel Gotham overhoop gehaald nadat Roman Sionis, de grootste en meest narcistische schurk van de stad, en zijn toegewijde rechterhand Zsasz een prijs op het hoofd van het jonge meisje Cass hebben gezet. Dit leidt ertoe dat de paden van Harley, Huntress, Black Canary en Renee Montoya elkaar kruisen, waarna dit bijzondere viertal met elkaar zal moeten samenwerken om Roman te verslaan.

Blu-ray: Birds of Prey

Discs: 1 x Blu-ray | Release: juni 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051889664123 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van Birds of Prey zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de gekke Harley Quinn, haar vier vriendinnen en de slechterik Black Mask. De extra's staan op de achterkant opgesomd. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Deze Blu-ray uitgave van de nieuwste DC-film is goed filmisch, met een prima scherpte met daarbovenop een lichte grain. De kleur is opvallend sterk aanwezig, misschien soms net iets té, maar dit kan ook opzettelijk zijn. Het geheel is net een tint duisterder en dat past prima bij het DC-sfeertje.

De Engelstalige geluidstrack is Dolby Atmos - Dolby Digital Plus 7.1 en geen TrueHD 7.1 zoals de Franstalige track. Desondanks is het geluid goed aanwezig. En dat mag ook gezien de opvallende soundtrack en muziek van Daniel Pemberton, bekend van onder meer Motherless Brooklyn en het aanstaande The Trial of the Chicago 7.

Bonusmateriaal

De extra's zijn redelijk gevarieerd, al niet altijd even omvangrijk. Er zijn zes featurettes over de achtergrond van de film (Birds of Prey: Birds of a Feather), de schurk (Romanesque), de stunts (A Love / Skate Relationship), de grote en fraaie setontwerpen (Grime and Crime), de kostuums (Sanity is Sooo Last Season) en de visuele effecten (Wild Nerds).

Daarnaast is er een Birds Eye View Mode. Dit is een soort van visuele audiotrack met veel kleine featurettes, een PiP-track. Ook vind je een Gag Reel van zo'n twee minuten terug.

Wat vind jij van Birds of Prey?

Was jij onder de indruk van Birds of Prey? Of vond je het een teleurstelling? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm