Blu-ray

Blu-ray review 'Birds of Prey' met de compleet gestoorde Harley Quinn

Margot Robbie voor de tweede keer Harley Quinn.

door Bram de Groot om 14:32 in Blu-ray
Regie: Cathy Yan | Cast: Margot Robbie (Harley Quinn), Ewan McGregor (Roman Sionis/Black Mask), Mary Elizabeth Winstead (Helena Bertinelli/Huntress), Jurnee Smollett-Bell (Dinah Laurel Lance/Black Canary), Rosie Perez (Renee Montaya), Chris Messina (Victor Szasz), Ella Jay Basco (Cassandra Cain), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Bioscooprelease: 25.01.2020 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Na de toppers Aquaman (2018) en Joker (2019) kwam begin dit jaar van Warner Bros. de DC-film Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) uit, een soort van vervolg op het financiële succes Suicide Squad uit 2016. Dit keer was de ontvangst bij de critici doorgaans sterk, maar financieel was de film met onder meer Margot Robbie en Ewan McGregor een teleurstelling.

In de States startte de $82 - 100 miljoen kostende DCEU-film Birds of Prey met een te magere $33,0 miljoen. Uiteindelijk werd er wereldwijd zo'n $201,9 miljoen opgehaald en dat is voor de film zelf net aan voldoende, maar voor een film in het superheldengenre te mager.

Bij de critici deed de film van regisseur Cathy Yan (Dead Pigs) het heel aardig, met 78% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 6.73/10. Het publiek op RT was het daarmee eens: 78% (4.01/5).


Harley Quinn is terug

In Birds of Prey wordt heel Gotham overhoop gehaald nadat Roman Sionis, de grootste en meest narcistische schurk van de stad, en zijn toegewijde rechterhand Zsasz een prijs op het hoofd van het jonge meisje Cass hebben gezet. Dit leidt ertoe dat de paden van Harley, Huntress, Black Canary en Renee Montoya elkaar kruisen, waarna dit bijzondere viertal met elkaar zal moeten samenwerken om Roman te verslaan.

Blu-ray: Birds of Prey

Discs: 1 x Blu-ray | Release: juni 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051889664123 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van Birds of Prey zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de gekke Harley Quinn, haar vier vriendinnen en de slechterik Black Mask. De extra's staan op de achterkant opgesomd. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Deze Blu-ray uitgave van de nieuwste DC-film is goed filmisch, met een prima scherpte met daarbovenop een lichte grain. De kleur is opvallend sterk aanwezig, misschien soms net iets té, maar dit kan ook opzettelijk zijn. Het geheel is net een tint duisterder en dat past prima bij het DC-sfeertje.

De Engelstalige geluidstrack is Dolby Atmos - Dolby Digital Plus 7.1 en geen TrueHD 7.1 zoals de Franstalige track. Desondanks is het geluid goed aanwezig. En dat mag ook gezien de opvallende soundtrack en muziek van Daniel Pemberton, bekend van onder meer Motherless Brooklyn en het aanstaande The Trial of the Chicago 7.

Bonusmateriaal

De extra's zijn redelijk gevarieerd, al niet altijd even omvangrijk. Er zijn zes featurettes over de achtergrond van de film (Birds of Prey: Birds of a Feather), de schurk (Romanesque), de stunts (A Love / Skate Relationship), de grote en fraaie setontwerpen (Grime and Crime), de kostuums (Sanity is Sooo Last Season) en de visuele effecten (Wild Nerds).

Daarnaast is er een Birds Eye View Mode. Dit is een soort van visuele audiotrack met veel kleine featurettes, een PiP-track. Ook vind je een Gag Reel van zo'n twee minuten terug.

Wat vind jij van Birds of Prey?

Was jij onder de indruk van Birds of Prey? Of vond je het een teleurstelling? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

soprano077

Avatar

De slechtste tot nu toe.
Zelfs de ss was beter.

Hiss

Avatar

Birds of Prey was een prima actiefilm. Soundtrack en stijl waren verfrissend. Ben benieuwd wat nu precies de argumenten zijn waarom deze film slecht zou zijn.

GreenHornet

Avatar

mensen die de film wel goed vinden zijn net zo maf als HARLEY QUINN

Master Of Films

Avatar

Ik heb mijn mening al gegeven over deze waardeloze "Birds of Prey" film. Ik ga ook niet in het overduidelijke niet zo subtiele woke aspect induiken van deze film. Dat is een triggerpunt voor sommigen.

Het is e.e.a. een grote gemiste kans geweest. Een Birds of Prey film maken, met een fake Cassandra Cain en geen Oracle. Een Birds of Prey film gaan maken, terwijl de volledige aandacht naar Harley Quinn gaat. Hallo!!!! Gotham City Sirens Hallo!!!

Met deze eenvoudige gegeven is het te duidelijk dat de filmmakers totaal geen kaas hebben gegeten van Birds of Prey, laat staan van Harley Quinn.

Niet alleen weten Paul Dini en Bruce Timm hoe Harley Quinn echt in elkaar steekt, maar ook Stjepan Sejic. De graphic novel Harleen is imho het beste verhaal van Harley Quinn, naast de Mad Love verhaal, Batman: White Knight & Joker/Harley: Criminal Sanity series. Ik heb nog niet Batman: Damned gelezen, maar ik begreep dat ze in dat verhaal behoorlijk ziek in haar hoofd is. Kortom, genoeg inspiratie materiaal voor handen om er iets van te maken, en dan komen de filmmakers met dit...Smiley face

Wilmar

Avatar

Ik ben erbij in slaap gevallen. Zegt genoeg, denk ik...

Ray1976

Avatar

Gewoon een goede film . Met een killer soundtrack
Persoonlijk beter dan Joker imo

Pronk47

Avatar

Alleen Ewan McGregor vond ik wel goed de rest was zonde van mijn Bios ticket.

rainking

Avatar

Hiss
Ben benieuwd wat nu precies de argumenten zijn waarom deze film slecht zou zijn.

Mijn voornamelijke probleem is dat het in de verste verte niet lijkt op de Birds Of Prey. De karakters hebben amper, en in sommige gevallen helemaal niks, te maken met de comic versies en een aantal casting keuzes zijn ronduit slecht. Outfits uit de comics werken niet altijd in films, dat weet ik, maar iets wat er nog een beetje op lijkt zou leuk zijn. En zoals Master Of Films al zei, geen Oracle, een fake Cassandra Cain, allemaal dingen die de film tegenwerken. Renée Montoya had ook amper wat met het karakter te maken. Huntress was ik al helemaal in teleurgesteld. En Harley de hoofdrol geven in film waar ze niks in te zoeken heeft, alleen als villain? Echt, dit had makkelijk een hele goede film op kunnen leveren, maar ze panderen liever de diversity woke crowd dan dat ze een film produceren voor de fans die de comics hebben gelezen. Bagger.

Arnold_FF7

Avatar

Verbaast dat FT nog niet heeft gereageerd op het gerucht dat Birds 2 waarschijnlijk is gecancelled

Maac

Avatar

Denk niet dat ik me ooit zo erg zal vervelen dat ik deze film ga kijken.

Hiss

Avatar

@rainking Dank voor je toelichting. Zelf ben ik helemaal niet bekend met deze comic en had daarom niet echt een bepaalde verwachting. Ik had verwacht dat ik een waardeloze film ging zien vooraf. Daarom viel het mij denk ik mee.

Artificialis

Avatar

Pronk47 "Alleen Ewan McGregor vond ik wel goed de rest was zonde van mijn Bios ticket."

Dit is natuurlijk uitermate pijnlijk. Meerdere vrouwelijke hoofdrolspeelsters in de spotlight gezet. Is het toch weer de mannelijke acteur die er met de waardering vandoor gaat.

NieuwsFilm

meest populair