Algemeen

De nieuwe film van Charlie Kaufman verschijnt binnenkort op Netflix

De schrijver van 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' maakte zijn eerste thriller.

door Timothy van Damme om 09:27 in Algemeen
Meer dan twee jaar geleden werd bekend dat Netflix de rechten had bemachtigd van I'm Thinking of Ending Things, maar daarna werd het stil rondom het project. Tot nu, want de streaminggigant heeft bekend gemaakt dat de film in september zal verschijnen.

I'm Thinking of Ending Things is de nieuwe film van Charlie Kaufman. Als regisseur heeft hij tot nu toe nog maar drie films gemaakt. Hij verdiende zijn sporen dan ook voornamelijk als scriptschrijver.

Eigenzinnig
Zijn schrijfwerk is niet bepaald alledaags te noemen. Toch zijn films als Being John Malkovich, Adaptation. en Eternal Sunshine of the Spotless Mind enorm populair. Hierna maakte hij met het even eigenzinnige Synecdoche, New York zijn regiedebuut.

Zijn nieuwste film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Iain Reid. Deze draait om een jonge man die zijn vriendin meeneemt naar de afgelegen boerderij van zijn ouders.

Fragiele psyche
Zonder dat hij het weet, denkt zij er over na hun relatie te beëindigen, en misschien nog wel meer. Door een onverwachte omleiding verandert hun trip in een angstaanjagende reis door hun fragiele psyche.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jesse Plemons en Jessie Buckley. De film wordt omschreven als psychologische thriller.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Zijn schrijfwerk is niet bepaald alledaags te noemen.
Maar wel doordacht & inspirerend. Hij laat zijn (geschreven) menselijke karakters betrekken tot het publiek.
Tip: in een recente Sardonicast podcast worden Being John Malkovich & Adaptation uitvoerig (met spoilers) besproken.

Maac

Avatar

Ben erg benieuwd.

NieuwsFilm

meest populair