Opnames 'Star Wars: The Force Awakens' gekenmerkt door tegenslagen?

Opnames 'Star Wars: The Force Awakens' gekenmerkt door tegenslagen?

J.W. Rinzler denkt dat hij daarom geen boek mocht schrijven.

J.W. Rinzler maakt al jaren boeken over Star Wars-producties. Het zijn fantastische, gedetailleerde werken, waar je ontzettend veel van kan leren. Maar over Star Wars: The Force Awakens zal er geen boek komen. Waarom precies?

Rinzler zou dat boek eigenlijk schrijven. Maar Disney en Lucasfilm besloten het uiteindelijk te annuleren. Ze waren namelijk bang dat het boek de verkeerde boodschap zou sturen naar fans. Wat die boodschap was? Disney vreesde ervoor dat het boek onhandige details zou onthullen en zou laten zien dat de productie ontzettend rommelig was.

Veel tegenslagen
De productie was op zichzelf geen groot probleem volgens Rinzler, maar werd wel gekenmerkt door kleinere tegenslagen. Als die op een rij zouden worden gezet, dan zou de film eruit hebben gezien als een enorme rommel. Natuurlijk is dit alleen maar de speculatie van Rinzler zelf, zoals hij zelf ook benadrukt, maar het zegt natuurlijk wel iets.

Ondertussen is Disney klaar met de sequel-trilogie en moeten we wachten op wat de live-action toekomst van de franchise gaat brengen.

NieuwsFilm

meest populair