Algemeen

Opnames 'Star Wars: The Force Awakens' gekenmerkt door tegenslagen?

J.W. Rinzler denkt dat hij daarom geen boek mocht schrijven.

door Jim Pedd om 07:34 in Algemeen
J.W. Rinzler maakt al jaren boeken over Star Wars-producties. Het zijn fantastische, gedetailleerde werken, waar je ontzettend veel van kan leren. Maar over Star Wars: The Force Awakens zal er geen boek komen. Waarom precies?

Rinzler zou dat boek eigenlijk schrijven. Maar Disney en Lucasfilm besloten het uiteindelijk te annuleren. Ze waren namelijk bang dat het boek de verkeerde boodschap zou sturen naar fans. Wat die boodschap was? Disney vreesde ervoor dat het boek onhandige details zou onthullen en zou laten zien dat de productie ontzettend rommelig was.

Veel tegenslagen
De productie was op zichzelf geen groot probleem volgens Rinzler, maar werd wel gekenmerkt door kleinere tegenslagen. Als die op een rij zouden worden gezet, dan zou de film eruit hebben gezien als een enorme rommel. Natuurlijk is dit alleen maar de speculatie van Rinzler zelf, zoals hij zelf ook benadrukt, maar het zegt natuurlijk wel iets.

Ondertussen is Disney klaar met de sequel-trilogie en moeten we wachten op wat de live-action toekomst van de franchise gaat brengen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

De originele Star Wars uit 1977 had ook genoeg problemen waar mooie documentaires en boeken over bestaan. Voor de sequel trilogie zal ook ooit boven water komen wat er precies aan de hand was. Daar kunnen ze later een soort "Saving Mr. Banks" van maken. Titel heb ik al bedacht: "Saving the woke side of the force. "

Pascal08

Avatar

Het begon al met het script, toen de schijheilige goedkeuring van de fake stormtroopers, durfde dan niemand op die sets te zeggen dit ziet er niet uit waar is het Star Wars gevoel? Marshmallow troopers.
Stelletje laffe kontkussers.

GreenHornet

Avatar

Het was meer een parodie op Star Wars / zelfs Rey actrice was bijna ontslagen. Haar 1ste opnames waren een ramp.

NieuwsFilm

meest populair