Aankomende 'The Batman'-film is visueel niet enorm duister

En de film draait vooral om personages.

Cinematograaf Greig Fraser sprak uitgebreid met de site Collider. Hij vertelde tijdens dat interview het een en ander over The Batman van regisseur Matt Reeves. En dat brengt ons een paar fijne nieuwe details.

Allereerst vertelde hij dat de film niet al te duister zal worden. "Er zit natuurlijk een bepaalde duisternis in het personage en dus zorgen we ook voor een zeker gevoel, want het is een Batman-film. Maar visueel is het niet al te duister, dat is niet waar we op mikken," aldus Fraser. "We proberen niet te gaan voor de meest duistere film die je je maar kan bedenken."

Het verhaal
Over het verhaal van de film wilde Fraser niets vertellen. Alhoewel: "Ik kan je zeggen dat het een film is die echt draait om de personages. We volgen dus het personage van Andy Serkis en Robert Pattinson. We hebben echt een heel goed scenario. Dat is net als alle andere scenario's van Matt Reeves echt heel sterk."

Reeves durft vooral ook dit soort projecten met veel druk op zich te nemen, vertelt Fraser verder. "Ik geloof niet dat Matt films waar geen druk op zit op zich neemt. Om een Amerikaanse versie van Let the Right One In te maken, of de Apes-films waar heel veel mensen heel erg veel bij voelen. En dat geldt ook voor Batman. Hij is een man met lef."

NieuwsFilm

meest populair