Algemeen

Eerste recensies oorlogsfilm 'Greyhound' met Tom Hanks!

Vanaf vrijdag te zien op APPLE TV+.

door Niels van Arkel om 22:30 in Algemeen
Tom Hanks is niet per se blij met de huidige release van zijn nieuwe film Greyhound, maar de eerste recensies van de film zijn wel binnen. Wat vinden de recensenten er van? FilmTotaal heeft het overzicht.EW
We beginnen bij Entertainment Weekly, die een ruime voldoende over hebben voor de film: "De film wordt gedragen door Tom Hanks, die de film solide en met de vaste hand naar het einddoel weet te varen."

Variety
Variety is ook erg positief over de film: "Hoewel veel van de actie zich afspeelt in de open lucht, voelt Greyhound vaak als een onderzeese thriller: gespannen, strak en ingepakt. Veel beelden van slagschepen op zee zijn digitaal gemaakt, en dat merk je. Toch doet de film goed haar best om dit zo echt mogelijk te laten lijken."

The Hollywood Reporter
THR heeft een aardige analyse van deze film in huis: "De film is in wezen een karakterstudie van de strenge maar eerlijke Krause (Hanks). De film is een portret van een eerste kapitein die worstelt met twijfels over zijn vermogen om zijn bemanning in leven te houden."

"Vanaf het moment dat de Greyhound de vijand voor het eerst ontmoet, worden de mannen aan boord een rammelend collectief in plaats van een groep individuen. Dat draagt de film op handen."

Twitter
Tot slot: de Twitter reacties!

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

IGN Is minder positief.

omniesbonsai

Avatar

Een c volgens Chris stuckman,YouTube
Een goede onafhankelijke recensent

Nature

Avatar

De cgi is wel heel storend in deze film vind ik.

leidenaar

Avatar

Omniesbonsai, Chris is simpel, nergens spannend. Als iedereen lovend is dan is meneer lovend, bang voor kritiek bij de reacties. Of jij hebt een voorbeeld van een film die erg goed ontvangen is en hij niks vindt?

SuperRolo2011

Avatar

ik geef niet zoveel om recensies, zijn en blijven meningen....

Maar iemand hier hem al gezien, zover ik weet en ook zie op mijn AppleTV+ account komt hij vrijdag (pas) online, maar dit bericht geeft aan dat hij al minstens sinds gisteren te zien is?

Master Of Films

Avatar

leidenaar "Chris is simpel, nergens spannend. Als iedereen lovend is dan is meneer lovend, bang voor kritiek bij de reacties."
Heel opvallend. Geen bespreking van The Last of Us 2. De 1e game heeft hij wel besproken, zelfs een spoiler review van gemaakt. Het 2e deel is een Last Jedi conversatie/debacle/controversie/mijnenveld geworden op het internet.

leidenaar "Of jij hebt een voorbeeld van een film die erg goed ontvangen is en hij niks vindt?"
Ik spreek niet namens omniesbonsai. Smiley face Waarschijnlijk heb ik een uitzondering van Chris gevonden. Rogue One

SuperRolo2011 "Maar iemand hier hem al gezien, zover ik weet en ook zie op mijn AppleTV+ account komt hij vrijdag (pas) online, maar dit bericht geeft aan dat hij al minstens sinds gisteren te zien is?"
Maar dan alleen voor een bepaalde groep mensen. Vanaf vrijdag is de rest aan de beurt.

SuperRolo2011

Avatar

Heeeye MoF, ik snap dat sommige mensen de film al gezien hebben maar bedoel meer dat de kop van dit artikel zegt:

EERSTE RECENSIES OORLOGSFILM 'GREYHOUND' MET TOM HANKS!
Nu te zien op APPLE TV+.

:D

SteefL

Avatar

Ik vond m spannend! Je ziet geen enkele Duitse bemanning en alles is door de ogen van de kapitein (Hanks). Neemt geen tijd voor character opbouw. In plaats daarvan leunt de film op t vertrouwde gezicht van Hanks om je die characteropbouw verder niet echt te laten missen. CGI vond ik niet storend, best goed gedaan. Opvallend korte film ook. Best een aanrader als je van t genre houdt.

NieuwsFilm

meest populair