'Ready Player One' krijgt binnenkort een sequel... in boekvorm!

'Ready Player One' krijgt binnenkort een sequel... in boekvorm!

Zal Steven Spielberg ook de filmversie van Ready Player Two regisseren?

Fans van het boek en de film Ready Player One die smachten naar meer, krijgen vandaag goed nieuws! Uitgever Ballantine Books (onderdeel van Penguin Random House) heeft namelijk onthuld dat het vervolgboek Ready Player Two op 24 november in de Amerikaanse schappen ligt. Verschijningsdata in de rest van de wereld worden binnenkort verwacht.

Het eerste boek van Ernest Cline wordt inmiddels gezien als een cultklassieker en werd in 2018 door Warner Bros. en niemand minder dan Steven Spielberg verfilmd. De film deed het met een wereldwijde opbrengst van 582 miljoen dollar overigens erg goed, waardoor het zomaar zou kunnen dat Spielberg ook de filmversie van Ready Player Two uiteindelijk voor zijn rekening zal nemen.

Nostalgie
Het boek Ready Player One las vooral zo lekker weg omdat het verhaal tjokvol verwijzingen naar populaire films, games en muziek uit de jaren '80 zit. De vraag is nu dan ook of auteur Cline die nostalgische trip zal weten te overtreffen en, zo ja, hoe hij dat voor elkaar krijgt. Er zijn helaas nog geen details over het verhaal bekend, maar je kunt erop rekenen dat personage Wade/Parzival en de virtuale omgeving OASIS opnieuw een hoofdrol zullen spelen.

NieuwsFilm

meest populair