Algemeen

Tom Cruise wordt keihard geconfronteerd met zijn verleden in 'Top Gun: Maverick'

Regisseur Joseph Kosinski (TRON: Legacy, 2010) legt uit hoe deze Maverick zich verhoudt ten opzichte van die uit de eerste film.

door Jan-Peter Rook om 22:30 in Algemeen
Het personage Pete Mitchell - codenaam Maverick - in de klassieker Top Gun (1986) was arrogant, aantrekkelijk en een rolmodel voor iedereen die in de jaren tachtig iets had met luchtvaart. Inmiddels is hij, namelijk Tom Cruise, een stukje ouder geworden en daar zal het vervolg Top Gun: Maverick zich voor een groot deel mee bezighouden.

Volgens regisseur Joseph Kosinski (TRON: Legacy, 2010) zal de sequel net als de eerste film het verhaal van een overgangsritueel vertellen, alleen in een andere fase van Mavericks leven. Hij wordt geconfronteerd met zaken uit zijn verleden en moet hiermee dealen.

"Mitchell is op zoveel manieren nog steeds dezelfde kerel die we kennen uit de eerste Top Gun", aldus Kosinski. "Hij heeft z'n oude motor nog en draagt ook nog steeds dezelfde zonnebril. Hij is de beste in wat hij doet en heeft zijn hele leven gegeven aan de luchtvaart, maar dat komt hem op persoonlijk vlak duur te staan. Maverick wordt geconfronteerd met dingen uit zijn verleden en moet hiermee zien om te gaan. De film gaat over een overgangsritueel, net als het origineel, alleen dan in een andere fase van Mavericks leven."

Nieuwe piloten
In de eerste film is Maverick een jonge, zelfverzekerde marinepiloot die moet zien om te gaan met de consequenties van z'n roekeloze daden. In Top Gun: Maverick traint hij een groep nieuwe piloten, waaronder Rooster (Miles Teller), de zoon van Nick "Goose" Bradshaw uit de eerste film.

De rest van de cast van Top Gun: Maverick bestaat uit Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris en Val Kilmer. De film draait vanaf 24 december in de Nederlandse bioscopen.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Tof. Zin in. ✈️

Pascal08

Avatar

Sommige films moet je gewoon laten voor wat ze zijn en wat ze toen waren, stoer en hoopvol en een perfect leventje.
Nu die hele uitmelkende shitzooi er omheen met al dat uitleg enz erbij.

Civilian Supreme

Avatar

^toch denk ik dat dit een betere film word dan de 1e.
Die was zeer vermakelijk maar ook erg overdreven.

Pascal08

Avatar

Heb de eerste nooit gezien alleen de clip van Berlin met Take My Breath Away! ;)

Pronk47

Avatar

Heb ik nu al zin om de f16 op het grote scherm 8n imax en Dolby surrount te zien.

SteefL

Avatar

Super Hornets zijn gaaf, maar ja, Tomcats waren echt superrrrgaaf. Iran vliegt er nog mee. En Duitsland gaat Super Hornets en Growlers kopen. Hopelijk komen die op Buchel en Schleswig te staan, makkelijk heen te rijden een dagje om te kijken. Anyway, Filmtotaal, niet Tom Cruise wordt geconfronteerd met zijn verleden, maar 'Maverick', het personage dat hij speelt.

Master Of Films

Avatar

Pascal08 "Heb de eerste nooit gezien"
Waarom kom je dan met zo'n bittere zure statement die je eerdere maakte.
Pascal08 "Sommige films moet je gewoon laten voor wat ze zijn en wat ze toen waren, stoer en hoopvol en een perfect leventje.
Nu die hele uitmelkende shitzooi er omheen met al dat uitleg enz erbij."
Toch niet specifiek voor Top Gun bedoeld, hoop ik. Na 34 jaar een 2e deel maken, kan je dan nog wel spreken over het concept van uitmelken.

JMRG

Avatar

@Pascal08 ik weet niet of je terug kan kijken op je tv maar hij was vorige week maandag op net5

NieuwsFilm

meest populair