Tom Cruise wordt keihard geconfronteerd met zijn verleden in 'Top Gun: Maverick'

Tom Cruise wordt keihard geconfronteerd met zijn verleden in 'Top Gun: Maverick'

Regisseur Joseph Kosinski (TRON: Legacy, 2010) legt uit hoe deze Maverick zich verhoudt ten opzichte van die uit de eerste film.

Het personage Pete Mitchell - codenaam Maverick - in de klassieker Top Gun (1986) was arrogant, aantrekkelijk en een rolmodel voor iedereen die in de jaren tachtig iets had met luchtvaart. Inmiddels is hij, namelijk Tom Cruise, een stukje ouder geworden en daar zal het vervolg Top Gun: Maverick zich voor een groot deel mee bezighouden.

Volgens regisseur Joseph Kosinski (TRON: Legacy, 2010) zal de sequel net als de eerste film het verhaal van een overgangsritueel vertellen, alleen in een andere fase van Mavericks leven. Hij wordt geconfronteerd met zaken uit zijn verleden en moet hiermee dealen.

"Mitchell is op zoveel manieren nog steeds dezelfde kerel die we kennen uit de eerste Top Gun", aldus Kosinski. "Hij heeft z'n oude motor nog en draagt ook nog steeds dezelfde zonnebril. Hij is de beste in wat hij doet en heeft zijn hele leven gegeven aan de luchtvaart, maar dat komt hem op persoonlijk vlak duur te staan. Maverick wordt geconfronteerd met dingen uit zijn verleden en moet hiermee zien om te gaan. De film gaat over een overgangsritueel, net als het origineel, alleen dan in een andere fase van Mavericks leven."

Nieuwe piloten
In de eerste film is Maverick een jonge, zelfverzekerde marinepiloot die moet zien om te gaan met de consequenties van z'n roekeloze daden. In Top Gun: Maverick traint hij een groep nieuwe piloten, waaronder Rooster (Miles Teller), de zoon van Nick "Goose" Bradshaw uit de eerste film.

De rest van de cast van Top Gun: Maverick bestaat uit Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris en Val Kilmer. De film draait vanaf 24 december in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair