'Avengers: Endgame' regisseurs reageren op uitspraken Anthony Mackie

'Avengers: Endgame' regisseurs reageren op uitspraken Anthony Mackie

De broertjes Russo zijn het met hem eens.

Nog niet zo heel lang geleden liet Anthony Mackie zich negatief uit over Marvel en hun gebrek aan diversiteit. De broertjes Russo, die o.a. verantwoordelijk zijn voor het Avengers-tweeluik Infinity War en Endgame, reageren hier nu op.

Joe en Anthony Russo lieten weten achter Mackie te staan en dat er zeker meer gedaan zou kunnen worden op dat vlak. ''We kunnen het altijd beter doen als het op diversiteit aankomt, in de filmindustrie maar ook op allerlei ander gebied. Daarin heeft hij dus zeker gelijk'' zegt Joe.

Verandering
Ook Anthony liet van zich horen: ''Ik denk dat we allemaal harder ervoor moeten vechten en ons beste been moeten voorzetten, om er zo voor te zorgen dat diversiteit meer voorkomt, zowel voor als achter de camera. Mijn broer en ik hebben gigantisch veel respect voor Anthony Mackie. Niet alleen is hij een geweldige acteur, hij is ook een fantastische persoon en we vonden het super met hem te kunnen werken''.

Toch lijkt het erop dat bij Marvel wat zaken beginnen te veranderen. Black Panther was een groot succes en ook Captain Marvel werd goed onthaald. Phase 4 zal eveneens komen met andere verhalen, zoals Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Ms. Marvel. Tessa Thompson, die Valkyrie speelt in het MCU, liet zich recentelijk nog uit over hoe goed Marvel het aan het doen is. Zij zal dan ook het eerste queer-personage spelen in het MCU.

NieuwsFilm

meest populair