Algemeen

'Avengers: Endgame' regisseurs reageren op uitspraken Anthony Mackie

De broertjes Russo zijn het met hem eens.

door Wouter Drummen om 19:58 in Algemeen
Nog niet zo heel lang geleden liet Anthony Mackie zich negatief uit over Marvel en hun gebrek aan diversiteit. De broertjes Russo, die o.a. verantwoordelijk zijn voor het Avengers-tweeluik Infinity War en Endgame, reageren hier nu op.

Joe en Anthony Russo lieten weten achter Mackie te staan en dat er zeker meer gedaan zou kunnen worden op dat vlak. ''We kunnen het altijd beter doen als het op diversiteit aankomt, in de filmindustrie maar ook op allerlei ander gebied. Daarin heeft hij dus zeker gelijk'' zegt Joe.

Verandering
Ook Anthony liet van zich horen: ''Ik denk dat we allemaal harder ervoor moeten vechten en ons beste been moeten voorzetten, om er zo voor te zorgen dat diversiteit meer voorkomt, zowel voor als achter de camera. Mijn broer en ik hebben gigantisch veel respect voor Anthony Mackie. Niet alleen is hij een geweldige acteur, hij is ook een fantastische persoon en we vonden het super met hem te kunnen werken''.

Toch lijkt het erop dat bij Marvel wat zaken beginnen te veranderen. Black Panther was een groot succes en ook Captain Marvel werd goed onthaald. Phase 4 zal eveneens komen met andere verhalen, zoals Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Ms. Marvel. Tessa Thompson, die Valkyrie speelt in het MCU, liet zich recentelijk nog uit over hoe goed Marvel het aan het doen is. Zij zal dan ook het eerste queer-personage spelen in het MCU.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Peace

Avatar

Natuurlijk zijn die daar mee eens. Anders hebben ze geen werk meer in Hollywood.

Pascal08

Avatar

Als ik denk aan diversiteit dan denk ik aan films met een sterk andere cultuur erin, ik kan enorm genieten van Spaanse en Argentijnse films oa.
Maar vroeger en tot aan nu zijn “black movies” geweldig, denk dan aan “Do the right thing” “menace to society” “Good Burger” etc etc en dat soort films zijn er gewoon te weinig.
Als ik dan diversiteit lees van Hollywood of Marvel dan is het oh we veranderen dat personage oh en die moet supersterk zijn want die komt van Wakanda.
Ghostbusters moeten vrouw zijn.
Die moet lesbi zijn die moet homo zijn.
Diversiteit als eigen karakter en eigen films en kansen JA!
Diversiteit als opgedrongen karakters en als bepaalde rollen NEE!
Wil je een solide basis voor de “minderheden” dan moet je ze dat laten opbouwen en niet nog steeds afhankelijk laten zijn omdat een Russo ze een plekje in hun film geven.
Want dat is white privilege ook maar dan hoor je niemand;)

Alpha80

Avatar

Diversiteit zie ik nu eigenlijk overal en ook weer nergens in de zin dat het opgedwongen aanvoelt en niet uit jezelf komt als persoon,omdat jij het xo wil,maar meer omdat het zowat overal wat over gezegd wordt(media,social media etc.etc.) En wat mackie zegt,ben het wel mee eens,niet alleen voor de camera's ofzo,maar het zou een meer iets algemeens zijn en wat uit het hart komt niet omdat die,die en die er wat van zegt. Ik verlies de hoop op een united world niet. NEVER GIVE UP HOPE is what I say.

Rutherford

Avatar

Alle blanke mannelijke regisseurs/acteurs kunnen bij deze gaan stempelen of een ander werk gaan zoeken.

Nee maar ff serieus. Dit hele diversiteit hangt mijn kl**** uit. Op de duur moet je je schamen dat je blank en hetero bent.

Ik heb trouwens een slechte dag vandaag.

DigitalHeekie

Avatar

Ik ben ook echt dat hele blm gebeuren in Hollywood ook echt mega zat....
Als het nou gewoon vanzelf gaat is het prima maar dat pusherige gedrag dat er diversiteit in MOET, echt zo niet normaal....

KeesjeNL

Avatar

@ Rutherford Schaam je je dan niet?

Schaam je omdat je je nog niet schaamde..ofzo!

Eddie Singer

Avatar

Vroeger in de jaren 70/80...keken we op TV 'The Little Rascals/Our Gang'...('De Boefjes') bij de VPRO op woensdagmiddag. Die serie/reeks/film was heel divers...jongens, meisjes, blank en zwart. Voor die tijd was dat behoorlijk gewaagd. De serie begon in 1922!
'The Avengers' worden straks ook een soort 'Little Rascals'. Het is nu 2020.
Aan de andere kant...Mackie heeft het over films die gebaseerd zijn/waren op comics met vooral een blanke fan-base. Marvel/Russo-broers kunnen Thor niet ineens 'zwart' maken...(Heimdal wel schijnbaar)....want dan krijgen ze de fan-base over zich heen.
Aan weer een andere kant...alles kan...alle Avengers worden een vrouw. Ik ben zo blij dat ik er al klaar mee was.

Arnold_FF7

Avatar

Blijf zo door gaan Hollywood, en we zien wel wat er gebeurt.

NieuwsFilm

meest populair