Algemeen

Het lijkt toch echt te gaan gebeuren: 'Fast & Furious'... In Space!

Praat Chris 'Ludacris' Bridges hier zijn mond voorbij?

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
Rapper en acteur Ludacris lijkt per ongeluk te hinten naar wat heel veel fans al tijden vermoeden. De langlopende en winstgevende Fast & Furious-franchise gaat de ruimte in. Ach, waarom ook niet?

Uiteraard zijn de films door de jaren heen steeds populairder geworden door de keer op keer absurder wordende actiescènes waarbij de adrenalinefactor constant verhoogd wordt en de wetten van de natuurkunde en logica meer en meer achterwege worden gelaten.

Na een achtervolging op een eindeloos lange landingsbaan, een sprong tussen flatgebouwen en een gevecht tegen een kernonderzeeër op het ijs, kan het haast niet anders dan dat de familie van Dominic Toretto (Vin Diesel) ons gaat trakteren op een race over de ring van Saturnus.

In een SiriusXM-interview wordt aan Ludacris gevraagd of de ruimte een rol gaat spelen. En hoewel hij niks letterlijk bevestigd, suggereert hij wél sterk dat de interviewster iets op het spoor is. Bekijk de video hieronder:


Wanhoopsdaad
Het idee is eerder geopperd. Zowel door F. Gary Gray, de regisseur van deel 8, als vaste schrijver Chris Morgan. Meerdere filmreeksen zijn de ruimte al in geweest, van James Bond tot Friday The 13th. Over het algemeen wordt de truc gezien als een wanhoopsdaad wanneer de makers echt geen idee meer hebben wat te doen. Maar voor een reeks als deze is niks te gek en slikt het publiek inmiddels alles voor zoete koek.

De vraag is nu of dit een belangrijke plotlijn wordt in het aanstaande negende deel of dat er door middel van een extra post-credit-scene een voorzet wordt gegeven naar het afsluitende deel 10. Ze hadden door het uitstel van 1 jaar genoeg tijd om in het geheim zo'n opname te maken...

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Yanggie

Avatar

"Over het algemeen wordt de truc gezien als een wanhoopsdaad wanneer de makers echt geen idee meer hebben wat te doen."

Ik verwacht dat de Mission Impossible dit over pakweg een jaar of 10 het ook gaat doen, maar dan maken zij er zo'n meesterwerk dat er over 100 jaar nog steeds over gesproken wordt. Tom Cruise gaat de mogelijkheden binnenkort alvast verkennen met SpaceX.

Broodrooster

Avatar

Rijke saoudi heeft lamborgini geplaatst in het IIS, deze lamborgini zal uiteindelijk de strijd aangaan met een russische sojoez rakket.

KeesjeNL

Avatar

Last of the..Fast of the Furios-fans zijn toch overal blij mee, dat is het makkelijkste type publiek dat je maar kan wensen en daar valt dus rete veel uit te melken..

Decepticon

Avatar

Ik ben een F&F fan, maar sinds deel 8 is mijn interesse hard gedaald. Ze gaan te ver over the top en alle bad guys komen later gewoon bij de Fast family, hoe stom is dat.
Hobbs & Shaw vond ik helemaal niks. Dat ging nergens meer over.
De trailer van Fast 9 vind ik ook al niks en ik kijk er ook niet meer naar uit.

Gigan72

Avatar

Haha en in deel 12 gaan ze naar het middelpunt van de aarde.

Civilian Supreme

Avatar

Decepticon, naar mijn idee begon het verval bij deel 6. Na deel 5 had ik de hoop en verwachting dat het de goede kant op ging. Was ook gelijk de beste van de franchise maar dat bleek dus eenmalig.

lamoteg

Avatar

Het is alsof ik telkens naar dezelfde film kijk.
Met uitzondering van de eerste 3 kan Ik niet zeggen welke film welke is.

Goov25

Avatar

+1 Decepticon

NieuwsFilm