'The Batman' lanceert volledig op zichzelf staand filmuniversum mét serie voor HBO Max

'The Batman' lanceert volledig op zichzelf staand filmuniversum mét serie voor HBO Max

Dat wordt nog wat de komende jaren.

The Batman lanceert een volledig op zichzelf staand filmuniversum. Dat kondigt Warner Bros. aan, dat meteen laat weten dat er gewerkt wordt aan een Gotham PD-televisieserie voor streamingdienst HBO Max.

De serie speelt zich af in de wereld die Matt Reeves geschapen heeft voor zijn film. Bovendien breidt de serie de mythologie rond Batman uit en schijnt het te gaan om een prequel op de film van Reeves. De bedoeling van Warner Bros. is om op deze manier een volledig op zichzelf staand multiplatform-filmuniversum te lanceren.

Plek in het DCEU
De plek van The Batman in het DCEU was lang onduidelijk. Sinds we weten dat Ben Affleck niet voor de film terugkeert, wordt al gespeculeerd dat de films van Reeves op zichzelf komen te staan. Hierin speelt Robert Pattinson immers de rol van Batman. Tegelijk konden de films ook als prequel dienen.

Maar nu blijkt dus dat ze volledig op zichzelf staan. Dat kan ook tot heel wat nieuws leiden, zoals een hercasting voor personages als Joker en Harley Quinn. Wat de toekomst brengt kan dus nog heel interessant worden in dit opzicht!

Vanaf 1 oktober 2021 draait The Batman in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair