Algemeen

'The Batman' stopt met opnames op locatie

Waarmee de film alleen nog op de set opgenomen wordt.

door Jim Pedd om 06:57 in Algemeen
Na enkele maanden stilgelegen te hebben, wordt er op dit moment gekeken om de opnames van The Batman weer te hervatten. Maar het verhaal gaat interessant genoeg dat het niet gaat om opnames die op locatie plaatsvinden. Die zouden geschrapt zijn in het voordeel van volledige studio-opnames.

De productie van The Batman zou eigenlijk twee weken stilgelegd worden. Maar dat plan veranderde toen de coronapandemie steeds heftiger werd. Sinds dat moment heeft Warner Bros. ook de releasedatum flink verschoven naar oktober 2021. En nu kijkt men naar een hervatting.

Enkel in de studio
Er wordt nu gekeken om de opnames enkel nog in de studio plaats te laten vinden. De crew bouwt daarvoor alle noodzakelijke sets op in een studio. Dat doet The Batman om te voorkomen dat er nog meer problemen kunnen ontstaan door de coronacrisis.

Door de opnames enkel binnen te situeren, zorg je er immers voor dat je de omgeving volledig in de hand kan houden. Voor Warner is dat ook een manier om te voorkomen dat de opnames weer stil komen te liggen, of in elk geval ervoor te zorgen dat de kans daarop zo klein mogelijk wordt.
4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Hmm, ik weet niet zo goed hoe dit kan uitpakken. Meestal zie je in een film die op locatie geschoten wordt direct wanneer er een studio segment in zit. Stel dan de opnames gewoon even uit en push de film naar 2022.

Robbepost

Avatar

Dus er komt nu veel meer Green Screen/CGI in dan de bedoeling was?

Steve-O

Avatar

Batman Begins was ook grotendeels in de studio opgenomen, film zag er prachtig uit. Wally is een top cinematograaf en Fraser is dat ook.

Los van Batman Begins, heel veel films worden grotendeels in studio's opgenomen en met de technologie van The Mandalorian kan dat al helemaal overtuigend instaan voor shots op locatie.

Maar we gaan het zien, volgens mij is dit nog niet 100% bevestigd. Zou toch wel gaaf zijn als ze wat in Glasgow kunnen filmen.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Op locatie is wel veel goedkoper dan in de studio waar je later extra moet bijleggen om de groene doeken om te toveren in realiteit, maar met de huidige situatie kan het bijna niet anders of de Vaccins moeten op de loopband uitrollen om nog in de openlucht te gaan schieten.

NieuwsFilm

meest populair