Algemeen

'Power Rangers' reboot grijpt terug naar het verleden

Bijna 30 jaar franchise staat aan de basis van de nieuwe film.

door Timothy van Damme om 08:29 in Algemeen
Nadat de Power Rangers film in 2017 niet het succes was waar men op hoopte, gaat men nu terug naar de basis. Letterlijk, zo blijkt uit nieuwe verhalen over de reboot.

Volgens de meest recente geruchten zal de nieuwe film zich namelijk afspelen in de continuïteit van de Power Rangers televisieserie. Dat betekent dat ze zich op een geschiedenis van bijna 30 jaar kunnen baseren.

Monsterlijke schurken
The Mighty Morphin Power Rangers was voor het eerst te zien in 1993. Een slimme Amerikaanse producer kocht actiescènes uit Japan (van de reeks Super Sentai) en voegde daar shots van eigen acteurs aan toe. Hierdoor werd de reeks ook in de westerse wereld een enorm succes.

Sindsdien breidde de franchise alleen maar uit. Talloze nieuwe versies zagen het licht, zoals Ninja Storm, Dino Thunder en Samurai. Het basisgegeven bleef altijd hetzelfde; een groepje tieners krijgt speciale krachten in de strijd tegen monsterlijke schurken.

Klassieke Power Rangers
De nieuwe Power Rangers film zal zich afspelen in de jaren negentig. Tijdreizen zou een belangrijk element vormen. Waar in de voorgaande incarnaties meestal een man aan het hoofd stond, zal de groep deze keer geleid worden door een vrouw. Natuurlijk zal ook mentor Zordon weer te zien zijn. Hasbro zou op zoek zijn naar een diverse cast.

Volgens The Illuminerdi worden in de film de klassieke Power Rangers uniformen en Zords (de enorme gevechtsrobots) gebruikt worden. De tegenstander zou Lord Zedd worden, een soort anti-Ranger die eerder ook in de serie te zien was. De film is overigens nog niet in productie, dus alles kan nog veranderen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nd90

Avatar

Vond de laatste film prima kwa acteurs en verhaal. Minpunt in mijn ogen waren de pakken en vooral de zords, megazord transformatie had ook iets meer als de serie gemogen

chefry1983

Avatar

Wie zit hier nu op te wachten?
Alweer een reboot? Gebruik dit keer een defibrillator, misschien komt het dan weer tot leven.
De laatste film was bout

Coola

Avatar

Laatste film was zwaar vermakelijk. Jammer dat er geen vervolg op komt. Wel blij dat er een nieuwe power rangers film aankomt. Power rangers zijn awesome

jin72

Avatar

de laatste film was inderdaad wel vermakelijk , dus ik ben wel benieuwd wat de reboot gaat brengen

Master Of Films

Avatar

Coola "Power rangers zijn awesome"
Zegt een volwassen man. Smiley face Maar wel tof voor je!
I'm too old for this sh!t Smiley face

BillySavastano

Avatar

Prima vermaakt met de laatste film alleen hij had naar mijn mening als minpunt dat het zo lang duurde voordat er eindelijk een keer gemorphed werd en dat alle 'goede actie' in het laatste half uur verpakt werd. Maar verder een redelijke film die aardig trouw bleef aan de serie naar mijn mening. Om die klassieke anthem weer te horen toen ze eindelijk losgingen met die bots tegen het einde, vet man! Had graag een deel 2 gezien aangezien er op het einde wel naar Tommy werd geteased maar helaas. Hopelijk pakt deze reboot beter uit!

Draven

Avatar

Waar is de witte powerranger? Smiley face (sorry, oud grapje)

NieuwsFilm