'Power Rangers' reboot grijpt terug naar het verleden

'Power Rangers' reboot grijpt terug naar het verleden

Bijna 30 jaar franchise staat aan de basis van de nieuwe film.

Nadat de Power Rangers film in 2017 niet het succes was waar men op hoopte, gaat men nu terug naar de basis. Letterlijk, zo blijkt uit nieuwe verhalen over de reboot.

Volgens de meest recente geruchten zal de nieuwe film zich namelijk afspelen in de continuïteit van de Power Rangers televisieserie. Dat betekent dat ze zich op een geschiedenis van bijna 30 jaar kunnen baseren.

Monsterlijke schurken
The Mighty Morphin Power Rangers was voor het eerst te zien in 1993. Een slimme Amerikaanse producer kocht actiescènes uit Japan (van de reeks Super Sentai) en voegde daar shots van eigen acteurs aan toe. Hierdoor werd de reeks ook in de westerse wereld een enorm succes.

Sindsdien breidde de franchise alleen maar uit. Talloze nieuwe versies zagen het licht, zoals Ninja Storm, Dino Thunder en Samurai. Het basisgegeven bleef altijd hetzelfde; een groepje tieners krijgt speciale krachten in de strijd tegen monsterlijke schurken.

Klassieke Power Rangers
De nieuwe Power Rangers film zal zich afspelen in de jaren negentig. Tijdreizen zou een belangrijk element vormen. Waar in de voorgaande incarnaties meestal een man aan het hoofd stond, zal de groep deze keer geleid worden door een vrouw. Natuurlijk zal ook mentor Zordon weer te zien zijn. Hasbro zou op zoek zijn naar een diverse cast.

Volgens The Illuminerdi worden in de film de klassieke Power Rangers uniformen en Zords (de enorme gevechtsrobots) gebruikt worden. De tegenstander zou Lord Zedd worden, een soort anti-Ranger die eerder ook in de serie te zien was. De film is overigens nog niet in productie, dus alles kan nog veranderen.

NieuwsFilm

meest populair