Algemeen

Regisseur over het openvallende einde van 'The Old Guard'

Dikke hint naar het tweede deel.

door Bram de Groot om 09:28 in Algemeen
Verleden week debuteerde de superheldenfilm The Old Guard op Netflix en ondanks dat er ook wat wisselende reacties te vinden zijn, scoort de popcornfilm erg goed bij de critici en het publiek. Ook op basis van het slot kunnen we een tweede deel verwachten.

LET OP! Nu volgen SPOILERS!

Aan het einde van de film van Gina Prince-Bythewood, bekend van films als Beyond the Lights en The Secret Life of Bees, zie we het personage Quynh (Van Veronica Ngo). Dit is een ander onsterfelijk figuur dat samen Andy (Charlize Theron) vocht tegen misstanden in de wereld. Ze is eerder te zien in flashback-scènes.

Waarom dit einde?
In gesprek met Collider legde regisseur Prince-Bythewood dit einde uit: "Het maakt deel uit van de graphic novel. En ik vind het gaaf omdat ik voelde dat er anders een gat zou zijn geweest, als het niet zo zou eindigen.

"Er is altijd angst, omdat je een publiek niet wilt irriteren. Ik weet hoe ik me voel als dingen een open eind hebben, maar voor mij hebben we het verhaal verteld. Het heeft een begin, een middenstuk en een einde. En dan, er is een hint en de mogelijkheid tot meer, maar dat is absoluut aan het publiek," aldus de regisseur die hoopvol afsluit, "Greg [Rucka] heeft het altijd als een trilogie gezien. Ik weet waar het verhaal naartoe gaat en dat is behoorlijk gaaf."

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Dit is geen echte einde, maar open einde dat SEQUEL schreeuwt.

Netflix zal vast een deel 2 hebben besteld, anders lijkt het wel een erge domme zet om zo'n einde in de film te gaan plaatsen. Het kan ook zijn dat de filmmakers dit bewust hebben gedaan om een blok voor Netflix te zetten.

Kolder om te beweren dat het deel uit maakt van de graphic novel.
Daar was men van bewust dat ze meerdere delen gingen maken.

Als The Old Guard een standalone film zou zijn, dan kon je die laatste minuten gewoon weglaten. Naar mijn mening is het not done om een standalone film maken met een open einde. Dat slaat dan nergens op.

BTW: een goede zet van de film is dat Andy niet meer onsterfelijk is geworden. Een grote afwijking tov de comics. De inzet zou in de sequel hiermee verhoogd worden. Haar onsterfelijke team zou meer hun best moeten doen om Andy te beschermen, waarschijnlijk tegen Quynh.

centr1no

Avatar

@ Master of Films
De film is overduidelijk gemaakt met vervolgen in het achterhoofd.
De enige reden waarom er geen vervolg gemaakt zou kunnen worden is als de film volledig afgekraakt wordt en totaal geen aandacht voor de streamingdienst zou genereren.

Master Of Films

Avatar

centr1no "De film is overduidelijk gemaakt met vervolgen in het achterhoofd."
Ja, dat was ook het geval met The Amazing Spider-Man 2, Independence Day: Resurgence, Terminator Genisys, The Golden Compass 2007, Alien: Covenant, The Divergent Series: Allegiant & Planet of the Apes 2001. Smiley face
Maar goed, een streamingsdienst zit iets anders in elkaar.
Er komt zelfs een vervolg op The Kissing Booth bij Netflix.

Master Of Films

Avatar

Net waarneer ik een reactie heb geplaatst, heeft Filmtotaal een Netflix sequel overzicht gemaakt. Netflix doet niet zo moeilijk om sequels te gaan maken, zelfs met mindere ontvangen films zoals Kissing Booth (critics/publiek) en Bright (critics).

NieuwsFilm

meest populair