Regisseur over het openvallende einde van 'The Old Guard'

Regisseur over het openvallende einde van 'The Old Guard'

Dikke hint naar het tweede deel.

Verleden week debuteerde de superheldenfilm The Old Guard op Netflix en ondanks dat er ook wat wisselende reacties te vinden zijn, scoort de popcornfilm erg goed bij de critici en het publiek. Ook op basis van het slot kunnen we een tweede deel verwachten.

LET OP! Nu volgen SPOILERS!

Aan het einde van de film van Gina Prince-Bythewood, bekend van films als Beyond the Lights en The Secret Life of Bees, zie we het personage Quynh (Van Veronica Ngo). Dit is een ander onsterfelijk figuur dat samen Andy (Charlize Theron) vocht tegen misstanden in de wereld. Ze is eerder te zien in flashback-scènes.

Waarom dit einde?
In gesprek met Collider legde regisseur Prince-Bythewood dit einde uit: "Het maakt deel uit van de graphic novel. En ik vind het gaaf omdat ik voelde dat er anders een gat zou zijn geweest, als het niet zo zou eindigen.

"Er is altijd angst, omdat je een publiek niet wilt irriteren. Ik weet hoe ik me voel als dingen een open eind hebben, maar voor mij hebben we het verhaal verteld. Het heeft een begin, een middenstuk en een einde. En dan, er is een hint en de mogelijkheid tot meer, maar dat is absoluut aan het publiek," aldus de regisseur die hoopvol afsluit, "Greg [Rucka] heeft het altijd als een trilogie gezien. Ik weet waar het verhaal naartoe gaat en dat is behoorlijk gaaf."

NieuwsFilm

meest populair