Famke Janssen hoopt terug te keren als Jean Grey in Marvel-films

Famke Janssen hoopt terug te keren als Jean Grey in Marvel-films

De actrice hoopt dat Marvel gaat voor een diverse groep mutanten.

Famke Janssen schitterde jarenlang als Jean Grey in de X-Men-films van Fox. Maar staat de van oorsprong Nederlandse topactrice ook open om terug te keren in die rol, nu de rechten van de mutanten in handen zijn van Marvel?

"Ik denk dat het meer de vraag is of Marvel enige interesse heeft om mij terug te brengen in de rol", antwoordt Janssen als haar in een recent interview wordt gevraagd naar haar interesse in het Marvel Cinematic Universe.

Volgens Janssen bewijst de X-Men-film Days of the Future Past dat het mogelijk is om nieuwere en oudere versies van personages in één film te hebben.

"In die film konden personages die eerder waren gesneuveld op een verrassende manier terugkeren. En van sommige personages waren zowel de oudere als jongere versie te zien", legt Janssen uit.

De actrice merkt op 'nieuwsgierig' te zijn naar de plannen van Marvel. "Ik zou in ieder geval erg graag willen terugkeren", besluit ze dan toch.

Wel heeft Janssen alvast een suggestie voor de studio: "Wat we in ieder geval over de X-Men-films kunnen zeggen, is dat er veel vrouwen in te zien waren. Sterke vrouwen, wel te verstaan. Ik hoop dan ook dat Marvel gaat voor een brede, diverse groep personages".

"In het geval van X-Men zijn de mogelijkheden om iets te doen met deze personages in termen van diversiteit groot", vervolgt ze. "Ik vermoed dat Marvel daar sowieso rekening mee gaat houden, maar dit zou overal het geval moeten zijn".

NieuwsFilm

meest populair