Algemeen

Famke Janssen hoopt terug te keren als Jean Grey in Marvel-films

De actrice hoopt dat Marvel gaat voor een diverse groep mutanten.

door Jeffrey Kouters om 16:10 in Algemeen
Famke Janssen schitterde jarenlang als Jean Grey in de X-Men-films van Fox. Maar staat de van oorsprong Nederlandse topactrice ook open om terug te keren in die rol, nu de rechten van de mutanten in handen zijn van Marvel?

"Ik denk dat het meer de vraag is of Marvel enige interesse heeft om mij terug te brengen in de rol", antwoordt Janssen als haar in een recent interview wordt gevraagd naar haar interesse in het Marvel Cinematic Universe.

Volgens Janssen bewijst de X-Men-film Days of the Future Past dat het mogelijk is om nieuwere en oudere versies van personages in één film te hebben.

"In die film konden personages die eerder waren gesneuveld op een verrassende manier terugkeren. En van sommige personages waren zowel de oudere als jongere versie te zien", legt Janssen uit.

De actrice merkt op 'nieuwsgierig' te zijn naar de plannen van Marvel. "Ik zou in ieder geval erg graag willen terugkeren", besluit ze dan toch.

Wel heeft Janssen alvast een suggestie voor de studio: "Wat we in ieder geval over de X-Men-films kunnen zeggen, is dat er veel vrouwen in te zien waren. Sterke vrouwen, wel te verstaan. Ik hoop dan ook dat Marvel gaat voor een brede, diverse groep personages".

"In het geval van X-Men zijn de mogelijkheden om iets te doen met deze personages in termen van diversiteit groot", vervolgt ze. "Ik vermoed dat Marvel daar sowieso rekening mee gaat houden, maar dit zou overal het geval moeten zijn".

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Ah, weer een diversiteitsverhaal.

Hiss

Avatar

Nee; ze klonen Wolverine 12 keer en dan heb je een X-men team met alleen maar Wolverines.
Alsof in eerdere X-men films geen brede, diverse groep personages zat....

Draven

Avatar

Dit is waar de Marvel-Fans op wachten.....veel sterke vrouwen.

Decepticon

Avatar

Idd Prime, is toch om ziek van te worden elke keer. Want dat moest ze echt weer gezegd hebben, dat er veel vrouwen in de X-Men zitten, veel sterke vrouwen. Moe wordt je ervan.

Maar ze snapt het in eerste instantie wel, het is de vraag of Marvel haar terug wil in die rol. En dat kun je rustig op je buik schrijven, dat gaat niet gebeuren. Er komt straks gewoon een compleet nieuwe cast voor X-Men.

Master Of Films

Avatar

Famke The X-men noobs probeert een wit voetje te halen bij andere noobs, dat alleen Facebook vertrouwt.

Ach, weet je.Diversiteit was ook niet in de Giant Size X-Men #1 te vinden. Dat het uit 1975 komt is niet van belang, Famke kijkt alleen met 2020 zonder brilglazen. Dan nog die belabberde X-Men: The Animated Series, waarvan de helft het team uit vrouwen bestond is in 2020 ook niet meer van deze tijd.

Alsof alleen de X-men films zo vooruitstrevend waren met diversiteit.

Famke Janssen "Wat we in ieder geval over de X-Men-films kunnen zeggen, is dat er veel vrouwen in te zien waren. Sterke vrouwen, wel te verstaan."
Ok. nou laat ik Jubilee maar in het midden.

Maar Anna Marie - Rogue was een stuk zwakker en meer als damsel in distress gezet in (vele) X-men films. Haar grote moment is in Days of the Future Past maar dat werd zelfs weggehaald voor de bioscoop versie. In X-Men: The Animated Series, daar was Rogue wel een echte bad ass. Laat mij ook niet lachen mbt Dark Phoenix, waarvan beide films geen enkele moer van de Jean Grey/Phoenix begrijpen. 2 keer geprobeerd!! Ook hier moet je het van de comics hebben waarom de complexe Jean Grey ook zo bad ass, en met Phoenix f**king twisted.
Verlooch het bronmateriaal maar X-men noob.

Master Of Films

Avatar

Draven "Dit is waar de Marvel-Fans op wachten.....veel sterke vrouwen."

Nou....ik als fake Brie Larson fan... Smiley face

chefry1983

Avatar

Juist in x-men is genoeg diversiteit te vinden.
Jean Grey, storm, Roque, Kitty pride en Mystique en ik weet er wel meer maar kom even niet op de namen.
Maar een terugkeer van Famke, waarom niet?

Sunspot

Avatar

Is altijd al zo geweest, bij de Xmen moet je gewoon niet te veel extra vrouwen in zetten, wordt niks denk.

Is al goed zo, huidig team, karakters erom heen.

En zou leuk zijn als Famke op een manier te zien is, kan ook als ander karakter natuurlijk

Civilian Supreme

Avatar

Denk dat het wel een beetje klaar is met Famke. Zag laatst een film waarin ze overduidelijk wat aan haar gezicht heeft laten doen. Dat of ze zit aan de pretnison.

Sunspot

Avatar

^

Dat zeker, iets aan gezicht gedaan en zo kansloos ook, vanaf een bepaalde leeftijd kan je proberen jonger te lijken, mede door middel van chirurgie, maar is toch altijd te zien!

Soms lijkt het wel wat, maar op afstand, maar dan nog, je ziet het gewoon

En 1 van de belangrijkste dingen, mimiek ook, is veel minder . Juist als acteur moet je goeie mimiek hebben vind ik

Artificialis

Avatar

Famke Janssen had van mij Jean Grey mogen blijven spelen, ongeacht haar leeftijd. Ze is voor mij de Phoenix gebleven die Sophie Turner nooit is geworden. Het Multiverse maakt alles mogelijk. Het zou natuurlijk geweldig zijn om Hugh Jackman, Patrick Stewart, Famke Janssen, Halle Berry en James Marsden weer bij elkaar te zien. Dit zijn in 2000 behoorlijk goede castingkeuzes voor de basis van het X-Men team geweest.

Sunspot

Avatar

^

Dat zeker, hoop de oude cast toch weer terug te zien, misschien via Multiverse

Civilian Supreme

Avatar

Sunspot, idd. Mimiek is zo goed als weg bij haar, echt zonde. Ik denk dat zij zonder ingreep ook mooi oud zou worden.
Ze wordt natuurlijk al minder gevraagd, dit lijkt een beetje op een wanhoopsdaad.

NieuwsFilm

meest populair