Algemeen

Oorlogsfilm 'Greyhound' met Tom Hanks groot succes voor Apple TV+

En dat succesje kan de streamingdienst wel gebruiken.

door Bram de Groot om 09:06 in Algemeen
Voor een bedrag van zo'n 70 miljoen dollar kocht Apple eerder dit jaar de oorlogsfilm Greyhound van Sony Pictures. De oorspronkelijke bioscoopfilm met acteur Tom Hanks (Saving Private Ryan) verscheen onlangs online op Apple TV+.

Op 10 juli debuteerde de film op de wisselend ontvangen streamingdienst die op 1 november 2019 startte. Nu blijkt dat de release van Greyhound een groot succes is. Volgens bronnen van Deadline stemden een record aantal abonnee's op de film af. Er werd zelfs dertig procent nieuwe abonnee's aangetrokken.


Met rollen voor ook Manuel Garcia-Rulfo, Elisabeth Shue, Stephen Graham en Rob Morgan gaat de goed ontvangen film van regisseur Aaron Schneider (Get Low) over een konvooi van 37 oorlogsschepen dat naar Europa vaart terwijl het onder vuur komt te liggen van Duitse U-boten. Heb jij Greyhound al gezien?

Overigens verschijnen er tot op heden nog niet zo heel veel Apple TV+ Original Films. Voorafgaand aan Greyhound verschenen enkel Hala in december 2019 en The Banker in maart 2020.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

10 juli 2020...in normale tijden zouden grote blockbusters te zien zijn in de bioscoop. Maar op deze dag kwam ATV+ met (de aangekochte) Greyhound, Netflix had The Old Guard in petto. Is dit een voorteken voor een (toekomstige) bioscoopexit voor de grote mensen massa?

Indy5

Avatar

Best mogelijk dat de bioscopen hun langste tijd hebben gehad in dit Corona tijdperk ( niemand weet hoelang dit nog duurt en de grote vraag is of de de mensen in grote getallen zullen terugkeren ).Tenet en Mulan , mits ze inderdaad in premiere gaan in augustus zullen deze vraag beantwoorden.Ondertussen maken de streamingsdiensten de dienst uit en de grote filmstudios zullen misschien eerder geneigd zijn om voor dit platform te gaan kiezen of een soort hybride mix.Het oude normaal zie ik niet snel terugkeren

Overlord

Avatar

Filmliefhebbers kijken toch graag in de bios, en veel mensen zien de bioscoop als een uitje. Als Covid 19 onder controle komt, zal het wel weer goed komen. Hopelijk overleven de bioscopen die overbruggingsperiode. Ik ga zelf ook niet naar de bios voor films die ik al in de kast heb staan, maar wil wel weer graag nieuwe blockbusters zien. Voor nu gaat het in Amerika nog lang niet goed met het virus en zullen veel films nog steedx uitgesteld worden. En dat heeft wereldwijd weer zijn impact helaas.

Master Of Films

Avatar

Indy5 "niemand weet hoelang dit nog duurt en de grote vraag is of de de mensen in grote getallen zullen terugkeren"
Precies dat Indy5. Laten we eerlijk wezen de streamingsdiensten plukken min of meer hier wel de vruchten hiervan. Best wel een goede aankoop voor Apple voor hun streamingdienst voor een film die vorig maand uit moest gaan komen in de bios (USA).

En je merkte idd dat o.a. Universal aan het testen is geslagen door een familiefilm Trolls World Tour rechtstreeks naar PVOD te knallen ipv uit te stellen. Diverse gezinnen hebben in de USA lekker hun 20 dollar uitbesteed, want dat is (voor een gezin) veel goedkoper dan een avondje uit in de bioscoop (tickets/parkeren/eten/drinken). WB deed het ook al met Scoob.

Het filmlandschap was door de komst van Apple, Universal's Peacook, Disney+ en HBOMax al aan het veranderen, maar met de pandemie lijkt het erop dat er een versnelling is opgetreden.

Chris23

Avatar

kzitter nu 3 kwartier in; best spannend .
goed sfeertje ook.

NieuwsFilm

meest populair