Mission impossible voor 'Tenet': bijna $1 miljard ophalen?

Mission impossible voor 'Tenet': bijna $1 miljard ophalen?

Nog een reden om uit te stellen?

Aankomende maand kan er nog veel veranderen rond de wereldwijde coronacrisis en zodoende blijft Tenet op een verschijningsdatum van 12 augustus staan. Een nieuw gerucht lijkt een nieuw uitstel nog aannemelijker te maken.

Volgens Indiewire zou de mysterieuze actiethriller van Christopher Nolan maar liefst 800 miljoen dollar moeten opbrengen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Onder de huidige omstandigheden is dat een onmogelijke opgave.

Enorm productiebudget
Tot op heden wordt het productiebudget geschat op zo'n 200 tot 225 miljoen dollar, zelfs voor een Nolan-film een enorm bedrag. Maar mocht het breakeven-point daadwerkelijk op zo'n 800 miljoen dollar liggen, dan zou het productiebudget al snel op zo'n 300 miljoen dollar of hoger kunnen liggen.

En dat worden ook de marketing- en distributiekosten waarschijnlijk eerder hoger dan lager. De vraag is wel of Indiewire niet iets te hoog inzet. Een box office-omzet van 800 miljoen of hoger is slechts voor weinig films weggelegd. Los van twee Dark Knight-films wist alleen Inception boven deze score uit te komen, met $829.9 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair