Algemeen

Diverse cast voor Nederlandse romcom 'Just Say Yes'

Een presentatrice, een zanger, een musicalster en een youtuber komen samen in deze film.

door Timothy van Damme om 11:07 in Algemeen
De Nederlandse ensemble-romcom brengt nog altijd veel geld in het laatje. Dat begon met Alles is liefde en de formule is bijna 15 jaar later nog niet uitgewerkt. De nieuwste aanwinst heet Just Say Yes.

Een aantal dagen geleden werd al bekend gemaakt dat Yolanthe Cabau van Kasbergen de hoofdrol in de film en vertolkt en dat volkszanger Tino Martin ook een rolletje bemachtigd heeft. Inmiddels kunnen we daar Jim Bakkum, Edwin Jonker, Nienke Plas en Kim-Lian van der Meij aan toevoegen.

Opnames
Deze romcom is gemaakt door het team achter F*ck de liefde. De opnames zijn afgelopen week begonnen en de film zou op 28 januari 2021 in de Nederlandse bioscopen moeten draaien.

De regie wordt verzorgd door het duo Appie Boudellah en Aram van de Rest. De titelsong komt van eerdergenoemde Tino Martin.

Perfect bruiloft
Lotte (Cabau) droom al haar hele leven van de perfect bruiloft. Wanneer haar charmante verloofde en collega Alex het huwelijk afblaast, is ze de wanhoop dan ook nabij. Ze trekt in bij haar egoïstische zus Estelle, die zelf ook op het punt staat te gaan trouwen.

Op haar werk heeft ze het niet veel makkelijker. Ze moet bij de regionale TV zender blijven samenwerken met haar ex en als klap op de vuurpijl wordt nieuweling Chris aangenomen om de kijkcijfers te verbeteren. En net wanneer Lotte denkt dat het dieptepunt bereikt is, loopt het vrijgezellenfeest van haar zus volledig uit de hand.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

HarryHole

Avatar

Er wordt al vele jaren gestreefd naar een Nederlandse filmindustrie. De Scorpio-films van Pim en Wim leken het ooit vorm te gaan geven. De jaren 70 werd gekenmerkt door bloot en komisch of Verhoeven-achtig spektakel. Het zijn steeds vlagen. En nu is het het tijdperk van romcoms en jeugdfilms. Maar waar zijn we door de jaren heen daadwerkelijk massaal naar toe gegaan? Drama's als Turks Fruit en Ciske de Rat; komedies als Flodder - Nederlandse verhalen, Nederlandse humor. Romcoms zijn een vlaag, een trend van nu, maar klassiekers gaan het niet worden. We moeten ook niet kijken naar Hollywood (Prooi, Redbad) als voorbeeld. Ik hoop op nieuwe films van beproefd kaliber, met echte acteurs ipv acterende bijklussers. Als de makers het filmvak serieus gaan nemen, volgt het publiek automatisch. Wie weet ontstaat dan eindelijk eens die filmindustrie...

Maac

Avatar

^Wij kunnen voetballen en schaatsen. Films maken kunnen wij helaas niet.

HarryHole

Avatar

^^Dat is tekort door de bocht, een schot voor open doel. Wij kunnen wel films maken, maar die moeten zo authentiek Nederlands zijn dat je niet eens meer aan Hollywood denkt.

Maac

Avatar

^Maar er wordt toch buiten Hollywood enorm veel noemenswaardige cinema op de markt gebracht, die totaal niet doet denken aan Hollywood?
Ook daar doen wij niet mee.

NieuwsFilm

meest populair