Celebrity

Ook Professor Sprout haalt hard uit naar J.K. Rowling

Actrice Miriam Margolyes is het duidelijk niet eens met de wereldberoemde schrijfster.

door FilmTotaal om 11:58 in Celebrity
De Britse schrijfster J.K. Rowling kwam een tijdje terug onder vuur te liggen vanwege een aantal transfobe uitspraken die zij deed op Twitter. Niet alleen lieten heel wat mensen zich erover uit, onder wie ook Harry Potter sterren zoals o.a. Daniel Radcliffe en Emma Watson reageerden hierop. Nu laat ook Miriam Margolyes van zich horen.

De actrice, die Professor Sprout speelt in diverse Harry Potter-films, liet zich er tijdens een recent interview over uit: ''Rowling heeft nogal een conservatieve blik wat betreft transgenders. Ik niet. De mensen moeten blij kunnen zijn met de keuzes die ze zelf maken en daar zouden we ons op moeten concentreren. Als je echt een vrouw wil worden zou dat geen probleem moeten zijn. Daar moeten we niet fascistisch over doen''.

Opnieuw
Het is niet zo heel vreemd dat meerdere bekendheden nu van zich laten horen. Rowling kwam vorig jaar nog negatief in het nieuws, toen zij destijds zich schaarde achter een vrouw die was ontslagen nadat zij had laten weten dat transgender-vrouwen geen echte vrouwen te vinden.

NieuwsFilm

meest populair