Charlize Theron: "Er moeten meer actiefilms komen met vrouwen!"

Charlize Theron: "Er moeten meer actiefilms komen met vrouwen!"

Volgens de actrice is het een hele vooruitgang en ze prijst streamingdiensten die meer kansen geven aan vrouwen.

Recentelijk verscheen nog The Old Guard op Netflix met o.a. Charlize Theron. De film blijkt een gigantische hit te zijn voor de streamingdienst. Normaal gesproken zal de met een Oscar bekroonde actrice opnieuw in zee gaan met Netflix voor een vervolg op Atomic Blonde. Theron laat zich nu uit over Netflix.

Theron is een voorstander van Netflix en soortgenoten, aangezien zij meer mogelijkheden creëren voor vrouwen: ''Decennialang hebben we gezwoegd binnen het studiosysteem omdat de capaciteit beperkt was'' begint de actrice. ''Maar daar komt verandering in. Streamingdiensten zoals Netflix maken er een prioriteit van om vrouwen meer kansen te geven''.

Verandering
Volgens Theron moeten er meer films met vrouwen komen, voornamelijk dan actiefilms. Zij zegt dat de vrouwelijke personages in het verleden vaak te cliché werden afgebeeld en alleen maar gemotiveerd werden door bijvoorbeeld de dood van hun man of kind, maar ook dit verandert ten positieve.

''We hoeven geen verantwoording meer af te leggen'' gaat de actrice verder. ''Wij kunnen vechten, de wereld redden maar eveneens rommel maken zonder dat daar een reden achter zit. Wij kunnen ook gewoon leven, ademen en onszelf zijn en zo hoort het ook te gaan''.

NieuwsFilm

meest populair