'The Batman' wordt volgens Colin Farrell een zeer originele Batman-film

'The Batman' wordt volgens Colin Farrell een zeer originele Batman-film

Daarbij onthuld hij bijna zelf Batman te hebben gespeeld.

Inmiddels is The Batman al enkele jaren in ontwikkeling. Nadat Ben Affleck oorspronkelijk naast de hoofdrol ook als filmmaker zou fungeren, werd het stokje in 2018 overgenomen door Matt Reeves. De opnames gingen dit jaar van start en de betrokken acteurs zijn laaiend enthousiast. Zo ook Colin Farrell, die in de film te zien zal zijn als Penguin.

Het is natuurlijk niet voor het eerst dat we deze superheld op het witte doek te zien zullen krijgen. Sinds 1943 is de Batman in verschillende vormen en varianten reeds zeventien keer in een film verschenen. Toch meent Farrell dat de filmmaker aan het roer er een uiterst originele versie op na weet te houden met diens aanstaande verfilming.

"Het is erg opwindend om onderdeel te zijn van dit universum. Ik heb zelf een enorme band met het Batman-universum en deel dat tegenwoordig ook met mijn kinderen. Toch voelt dit script enorm origineel aan, dit is een versie die ik nog niet eerder heb gezien. Een ideale combinatie tussen vertrouwd maar ook vooruitstrevend. Matt Reeves is geweldig werk aan het leveren en ik ben blij daar onderdeel van te mogen zijn", aldus de acteur.

Farrel zelf bijna Batman
Terwijl hij in de film te zien zal zijn als Penguin, was hij ooit bijna zelf Batman. Twee decennia geleden was er een versie van 'Batman vs Superman' in ontwikkeling waarin hij als Batman te zien zou zijn. Deze zou geregisseerd worden door Wolfgang Petersen. De film zou beginnen met de begrafenis van Alfred en Bruce Wayne zou zijn cape aan de wilgen hangen omdat hij verliefd is. De film werd echter nooit ontwikkeld.

NieuwsFilm

meest populair