Fantheorie over 'Star Wars'-schurk Snoke bevestigd

Is hij Peter Cushing?

Star Wars: The Force Awakens stelde ons voor aan Supreme Leader Snoke. Hij was maar kort te zien en we leerden niets over de schurk. En dus begonnen fans te speculeren.

Een deel van die speculatie was gericht op het uiterlijk van het personage. Hij leek misschien wel op Grand Moff Tarkin en zou zomaar eens een kloon kunnen zijn van hem. Die theorie werd ontkracht met Star Wars: The Rise of Skywalker, waaruit bleek dat Snoke door Palpatine gemaakt was.

Grand Moff Tarkin
Maar er zit toch een kern van waarheid in. Ontwerper Ivan Manzella laat namelijk weten dat hij zijn concepten voor Snoke baseerde op het uiterlijk van Peter Cushing. Die de rol van Grand Moff Tarkin speelde. Toch was dit niet expliciet de bedoeling van Manzella.

"Ik baseerde hem op Peter Cushing. Omdat er altijd Snoke-theorieën waren dat hij Grand Moff Tarkin waren, wat ik behoorlijk amusant vond. Je ziet wel bepaalde elementen. In de maquette zie je elementen van Peter Cushing, bijvoorbeeld de jukbeenderen, het profiel en zo. Maar het was niet de bedoeling."

NieuwsFilm

meest populair