Waarom vermoordt Superman in 'Man of Steel' eigenlijk de schurk Zod?

Waarom vermoordt Superman in 'Man of Steel' eigenlijk de schurk Zod?

David S. Goyer onthult ook een alternatief einde.

In 2013 verscheen Man of Steel en het moest een reboot worden zoals werd gedaan met Batman in Batman Begins. Ondanks dat de Superman-film met Henry Cavill een redelijk succes was, kwam er ook veel kritiek op de afsluiting van de film.

In de film neemt Superman het onder meer op tegen Zod, de slechterik van Michael Shannon. Aan het einde van Man of Steel verwoesten zij een complete stad en de clash wordt afgerond met het moment dat Suups Zod zijn nek omdraait.

Waarom gebeurde dit?
David S. Goyer, schrijver van het script, zegt dat hij altijd het bronmateriaal wil respecteren, maar dat hij ook een grote gok moet nemen aangezien die juist enorm veel kunnen opleveren voor een film.


"We namen enorme gok met Batman Begins en The Dark Knight die goed werden ontvangen. We probeerden een ander soort Superman-verhaal te vertellen, een Superman-verhaal dat nog niet eerder was verteld en het vereiste dat we wat grote gokken namen.

We hebben erover gepraat. We bespraken of mensen het wel of niet zouden accepteren. De redactie van DC had het al geaccepteerd. Het betekent niet dat het geen vergissing was, maar als je daar zit en zegt: 'Ik wil geen enkel risico nemen. Ik ben bang dat ik een deel van het publiek beledig.' Ik denk niet dat dat een gezonde manier is om te proberen een film of een televisieshow te maken."

Alternatieve scène bedacht
Ook meldt Goyer dat er een alternatieve einde werd bedacht, mocht er uiteindelijk niet voor de dood van Zod gekozen worden.

"Op het schip waren een soort cryopods aanwezig, die uiteindelijk het Fortress of Solitude wordt, waarin hij Zod kon plaatsen en waarmee hij hem vervolgens de ruimte in kon schieten. We hebben erover gepraat en misschien waren mensen daar blijer mee geweest, maar het voelde niet goed bij het verhaal dat we gingen vertellen," aldus Goyer.



NieuwsFilm

meest populair