'Man of Steel'-geheimhouding ging wel heel erg ver

'Man of Steel'-geheimhouding ging wel heel erg ver

Het scenario werd achter slot en grendel in een kluis bewaard.

Het script van Man of Steel werd fysiek in een kluis bewaard, totdat de opnames begonnen. Dat vertelt Jay Oliva, een storyboard artist die aan de film meewerkte. Het werk van David Goyer werd dus achter slot en grendel bewaard.

Man of Steel was op veel manieren een reactie op het succes van de Dark Knight-trilogie. Regisseur Christopher Nolan pitchte zelfs een verhaal dat hij bedacht met Goyer, om vervolgens als producent aan de slag te gaan en Zack Snyder te kiezen als regisseur.

In een kluis
Tijdens de Justice Con vertelde Jay Oliva over zijn ervaring met het werken aan de film. Oliva sprak al in een vroeg stadium met Snyder over het werk aan de film. Snyder pitchte vervolgens het verhaal en liet hem de production art zien. Waarna Oliva informeerde naar het script en Snyder zei: "er is één script, dat in een kluis bij Warner Bros. ligt en dat je op maandag kan lezen."

Kortom: de geheimhouding rond de film was erg groot. Dat moest ook wel, want het geheel werd heel erg gehypet en gelukkig ook goed ontvangen.

NieuwsFilm

meest populair