Waarom 'The New Mutants' niet direct naar Disney+ of Hulu kan

Dat heeft alles te maken met de contracten die voor de film zijn ondertekend.

De duistere Marvel-film The New Mutants zal (naar alle waarschijnlijkheid) gewoon een bioscooprelease krijgen. Gezien de vele tegenslagen die de productie al heeft gekend en de onzekerheden rondom de coronapandemie, vragen veel fans zich af waarom Disney de film niet gewoon digitaal uitbrengt. Maar dat kan volgens regisseur Josh Boone niet zomaar.

Bekijk de afbeelding
En dat heeft alles te maken met de contracten die de toenmalige studio Fox destijds heeft opgesteld. "Voor de meeste films worden contracten ondertekend waarin een bioscooprelease wordt gegarandeerd. Een film moet dan dus eerst in de bioscopen hebben gedraaid voordat deze digitaal beschikbaar mag worden gesteld", legt Boone uit tegenover Collider.

Disney, die na de overname van Fox de rechten over de film bezit, kan de film dus niet zomaar digitaal te huur aanbieden of bijvoorbeeld beschikbaar stellen op Disney+ of Hulu. Dat wordt sowieso lastig omdat Fox voor The New Mutants een streamingsdeal had gesloten met HBO, waardoor de film waarschijnlijk op HBO Max zou eindigen. Het ontbinden van zo'n contract is waarschijnlijk een dure grap.

Boone, die eerder onder meer Fault In Our Stars maakte, vindt overigens zelf ook dat zijn horrorachtige mutantenprent eerst op het witte doek te zien zou moeten zijn. "Wij zouden het ook leuk vinden als mensen onze film in de bioscoop kunnen zien, maar daarvoor zullen we natuurlijk het juiste moment moeten afwachten gezien de situatie nu", zegt hij.


The New Mutants staat nu gepland voor 28 augustus.

NieuwsFilm

meest populair