Algemeen

Netflix zal 'The Old Guard 2' niet snel maken

Dit ondanks dat The Old Guard een kijkcijfers succes is.

door Bram de Groot om 12:35 in Algemeen
Verleden maand verscheen op Netflix de soort van superheldenfilm The Old Guard met onder meer Charlize Theron. Gezien het einde van de film wordt er door velen een tweede deel verwacht. Maar komt deze er ook (snel)?

The Old Guard-bedenker Greg Rucka denkt er het zijne over. In gesprek met Discussing Film zei Rucka dat het waarschijnlijk nog wel even duurt.


"Er zijn gesprekken geweest, maar nog niets is bevestigd en ik denk niet dat er op de korte termijn een beslissing zal worden genomen over een tweede deel. De beslissing om er nog een te maken zal worden genomen door mensen die ver buiten mijn bereik zijn."

Moet er een vervolg komen?
Ondanks dat Rucka graag een vervolg ziet komen, denkt hij niet dat deze er per se moet komen. "Er kan meer gedaan worden en de film zet daar de deur absoluut voor open, maar vraagt er niet om. Het is niet zo van, 'Oh, dit heeft alleen zin als we er nog een doen!'" aldus de bedenker van de comic.

Het eerste deel van regisseur Gina Prince-Bythewood was volgens Netflix een groot succes. Met een prima ontvangst zou de film binnen één maand na de release gekeken zijn door 72 miljoen abonnees.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Ik heb de film niet gezien, maar het lijkt me één van de duurdere producties van Netflix.
Ondanks de goede kijkcijfers, de film genereert geen directe (extra) inkomsten. Misschien dat er nieuwe abonnees bijkomen, maar er zullen ook opzeggingen zijn.
Het is goedkoper voor Netflix om een vervolg op een populaire romkom te maken, zoals met The Kissing Booth.
En misschien denken ze wel, we kunnen beter nieuwe/originele films blijven maken.

centr1no

Avatar

@ Decepticon
Netflix opereert met een bedrijfsplan dat op lange termijn niet rendabel is. Het bedrijf heeft al jaren een negatieve cashflow die alleen maar groter wordt zolang de investeringen hoger zijn dan de inkomsten.
Zoals vele Amerikaanse bedrijven (en het grootste gedeelte van de economie) draait het bedrijf op schulden die alleen maar groter worden zolang ze nieuwe content blijven maken.
Dit kan alleen omgebogen worden als ze een andere manier vinden om inkomsten te genereren. Bijvoorbeeld het verkopen van rechten van die content of het tonen van reclame.
Dat laatste gaat ze zeker abonnees kosten dus is (voorlopig) geen optie voor ze.
Het verkopen van rechten valt ook niet mee omdat de eventuele partijen die zouden willen kopen er simpelweg geen brood in zien. Tv zenders kopen niets omdat mensen het al op Netflix hebben gezien of het daar kunnen zien zonder reclame. Bioscopen zouden het misschien kunnen maar die eisen dat de films niet tegelijkertijd ook te streamen zijn. Want wie zou er tenslotte voor bijv. The Old Guard naar de bioscoop gaan als de film ook thuis al te kijken is met een bestaand Netflix abonnement?
De tijd zal het leren hoe het streaminglandschap er in de toekomst uit gaat zien, maar Netflix gaat het niet nog 10 jaar uithouden als er niet iets drastisch verandert.

ThaBEN

Avatar

Ik vond hem behoorlijk tegenvallen. Vol met SJW propaganda.
Feitelijk alle vrouwen zijn helden, het leger bestaat blijkbaar uit 80% vrouw en letterlijk elke hetero sexuele man in deze film is evil. De enige 2 goede mannelijke hoofdrolspelers blijken dan ook een homoseksueel koppel te zijn en hebben een scène waarin ze overdreven diep hun liefde voor elkaar beschrijven.
Vond het nogal behoorlijk afleidend en onnodig om plaatst te vinden in de context van de scènes waarin deze dingen voortkomen. Voelde nogal overdreven geforceerd aan.

NieuwsFilm