Hoe verliep Michael Jackon's 'X-Men' auditie precies?

Hoe verliep Michael Jackon's 'X-Men' auditie precies?

De 'Thriller' zanger wilde maar wat graag Charles Xavier spelen!

Dat Michael Jackson interesse had in acteren is al langer bekend. Zo had de wereldberoemde zanger zijn zinnen gezet op het spelen van Spider-Man en onlangs vertelde X-Men-producent Ralph Winter dat Jackson zich kandidaat stelde voor de rol van Charles Xavier. Hier zijn nu er meer details over bekend gemaakt.

Jackson zou hebben samengezeten met regisseur Bryan Singer en producente Lauren Shuler Donner. ''Ik vroeg hem of hij wist dat Xavier een oudere blanke man is'' begint Donner. ''Hij zei dat hij zich daarvan bewust was maar gemakkelijk make-up kon dragen''.

Speciale auditie
In de hoop overtuigend over te komen zou Jackson een uitgebreide presentatie hebben voorbereid en zijn eigen kortfilm Ghosts hebben vertoond. Daarin speelt hij zowel een goochelaar als een burgemeester.

Volgens een anonieme bron die op dat moment voor 20th Century Fox werkte, kwam Jackson echter nooit serieus in aanmerking voor de rol omdat hij toen al werd beschuldigd van seksueel misbruik. De rol ging uiteindelijk naar Patrick Stewart.

NieuwsFilm

meest populair