Eerste blik op John Boyega in Oscar-kanshebber 'Small Axe' van Steve McQueen (12 Years a Slave)

Star Wars-acteur Boyega gaat in zijn nieuwste film voor het serieuzere werk.

BBC en Amazon hebben via Deadline een eerste blik op John Boyega (Star Wars: The Rise of Skywalker) in Small Axe vrijgegeven. Het betreft een zogenaamde anthology-reeks, die bestaat uit vijf verschillende verhalen, ofwel vijf films.

Steve McQueen (12 Years a Slave) werkt al sinds 2014 aan het project, dat eigenlijk bedoeld was als een miniserie, maar nu als een filmreeks wordt uitgebracht. In de films worden vijf verhalen over de zwarte gemeenschap van Londen tussen de jaren '60 en '80 verteld. De film met Boyega draagt de titel Red, White and Blue en laat de Star Wars-acteur zien als Leroy Logan, een politieagent die de werkwijze van de politie rigoreus wil aanpakken nadat zijn vader wordt mishandeld door twee andere agenten.

Opgedragen aan George Floyd
De andere vier films uit de Small Axe-reeks dragen de volgende titels: Mangrove, Lovers Rock, Alex Wheatle en Education. Zowel Mangrove als Lovers Rock werden in juni geselecteerd voor de line-up van het Cannes filmfestival. McQueen droeg de films daarnaast op aan George Floyd en alle andere zwarte mensen die zijn omgebracht omwille van hun huidskleur.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair