Celebrity

Chris Hemsworth (Thor) gaat zwemmen tussen de haaien

De acteur slaat de handen ineen met National Geographic.

door FilmTotaal om 14:25 in Celebrity
Chris Hemsworth speelt heel wat stoere personages spelen in films zoals Extraction, 12 Strong en natuurlijk Thor in verschillende Marvel films en ook in het echte leven durft de acteur heel wat. Zo zal hij gaan zwemmen met meerdere haaien voor het National Geographic Channel.

National Geographic kondigde gisteren aan dat de Avengers-ster te zien zal zijn in hun programma genaamd 'Shark Beach', een speciale uitzending voor het jaarlijkse Sharfest zomerevenement. Hierin zal de acteur gesprekken voeren met mariene biologen, surfers en haaien-verdedigers in Australië, in de hoop erachter te komen waarom het aantal haaienaanvallen de laatste jaren toeneemt. Ondanks dat wil Hemsworth aantonen dat haaien en mensen makkelijk naast elkaar kunnen bestaan.

Belangrijk
Hemsworth liet zich er zelf ook over uit: ''Een groot deel van mijn leven heb ik doorgebracht bij of zelfs in de oceaan, waarbij ik natuurlijk ook het water heb moet delen met haaien. De laatste tijd maken mensen zich wel meer zorgen om haaien, maar het heel is belangrijk deze dieren te respecteren. Deze apex roofdieren spelen een belangrijke rol voor de biodiversiteit van de oceanen. We moeten echter eveneens leren hoe we onszelf kunnen beschermen. Dat is de reden waarom ik meedoe aan Shark Beach''.

De acteur zal dan ook met verschillende haaien zwemmen, om beter te kunnen begrijpen hoe de verschillende soorten reageren. Geoff Daniels, de vice-president van National Geographic, is in zijn nopjes met deze samenwerking met Hemsworth: ''Sharkfest is dé plaats waar mensen hun passie voor haaien en voor het welzijn van de oceanen kunnen delen''.

''Het is dan ook geweldig dat Chris Hemsworth meedoet. Hij zet zich al jarenlang in voor de natuur en heeft al meerdere malen bewezen gigantisch betrokken te zijn bij het behoud van de haaien voor de huidige generatie en die nog zullen volgen na ons''.

NieuwsFilm

meest populair