Algemeen

Succes Disney+ is nog veel groter dan verwacht

Ook Hulu en ESPN+ deden het goed.

door Jeffrey Kouters om 12:05 in Algemeen
Disney Plus is een groter succes dan moederbedrijf Disney had durven dromen. Inmiddels heeft de streamingdienst zijn doelen voor 2024 namelijk al gehaald.

Disney presenteerde gisteren zijn financiële resultaten over het derde kwartaal. Hoewel deze cijfers weinig positief waren, had topman Bob Chapek wel goed nieuws te melden over Disney+. De dienst heeft namelijk acht maanden na lancering al zo'n 60,5 miljoen abonnees weten aan te trekken.

En dat is véél meer dan Disney op gehoopt had. Het bedrijf had namelijk oorspronkelijk ingezet op 60 tot 90 miljoen abonnees in 2024, maar dat doel is nu dus al behaald. Ongetwijfeld heeft de coronacrisis en het feit dat veel mensen daardoor vermaak binnenshuis zoeken het abonnee-aantal een flinke boost gegeven.

Disney zag het aantal abonnees sinds begin mei met zo'n 6 miljoen groeien. Nu is het vooral zaak voor Disney om die groei door te zetten richting de 90 miljoen abonnees in 2024. Met het rechtstreeks uitbrengen van Mulan als premium-titel op Disney+ hoopt het bedrijf vast ook een hoop nieuwe klanten te lokken.

Ook de andere streamingdiensten die Disney in zijn portefeuille heeft scoren goed. Zo hebben Hulu en ESPN+ (beide niet beschikbaar in Nederland) respectievelijk 35,5 miljoen en 8,5 miljoen abonnees.

Disney is ook van plan om volgend jaar een gloednieuwe streamingdienst te lanceren, maar daarover later meer.

Vast staat dat streaming richting toekomst een veel grotere rol binnen Disney gaat krijgen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Met het rechtstreeks uitbrengen van Mulan als premium-titel op Disney+ hoopt het bedrijf vast ook een hoop nieuwe klanten te lokken.
Met als gevolg dat ze zulke geintjes vaker uit gehaald gaat worden. Black Widow alleen naar D+ en geen bios release? In een nooit veranderd dat in een misschien.

Ook niet onbelangrijk. Disney+ komt vanaf 15 september beschikbaar in België, Luxemburg, Portugal, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken.


Disney is ook van plan om volgend jaar een gloednieuwe streamingdienst te lanceren, maar daarover later meer.
Het gaat Star heten. Disney wilt materiaal van ABC Studios, Fox Television, FX, Freeform, 20th Century Studios en Searchlight op Star gaan zetten.
Reden voor de naam Star is vanwege de merknaam Hotstar, bekend in India, VS en UK. De naam Hulu is internationaal te onbekend.


Peace

Avatar

Deze site begint te hard een promotie site voor Disney te worden.

Master Of Films

Avatar

@Peace. Gisteren was er een bespreking van Disney's kwartaalcijfers waarbij Disney-ceo Bob Chapek diverse plannen heeft bekend voor de investeerders. Daarom zie je vandaag vele artikelen over Disney. Dus kan men van zo'n earnings conference call van elke Chapek quote een volle artikel maken. Smiley face

Indy5

Avatar

Blij als aandeelhouder Disney , maar niet als streaming fan.Voor mij is de bioscoop toch de plek om echt te genieten van de films.Nu komt er door Covid alles in een soort stroomversnelling terecht.
Ben bang dat er toch een kaalslag gaat plaatsvinden in het bioscoop landschap.Wie had dit gedacht op 1 januari 2020 ??

Steve-O

Avatar

Tja, dit zal wel vaker gaan gebeuren.

Maar ik denk toch dat studio's het meeste geld verdienen aan grote films die voor een bepaalde tijd exclusief in de bioscoop uitgebracht worden. Vraag me heel erg af of er ook niet bijzonder veel mensen Mulan bijvoorbeeld gewoon gaan downloaden. Op het moment dat films op streaming diensten worden aangeboden staan ze praktisch meteen op de piratebay

Ik heb al Netflix, wat ik godzijdank met mensen kan delen dus de kosten zijn erg laag per maand, maar ik ga niet nog een abonnement nemen op een ander streaming platform. Eentje is genoeg, de rest wordt gepiraat, dat is nu een woord. Smiley face

Robbepost

Avatar

Regisseurs als Nolan en Villeneuve maken films voor in de bioscoop. Of zullen die ook zwichten voor streamingdiensten?

Civilian Supreme

Avatar

Hahaha dat geloof je toch niet?! Cijfers die ze zelf naar buiten brengen, lekker geloofwaardig. Disney + is nog weinig succesvol.

Decepticon

Avatar

Haha, de cijfers zijn weinig positief, maar de doelstellingen van 2024 zijn al gehaald....???
Lekker tegenstrijdig.

Master Of Films

Avatar

Robbepost "Regisseurs als Nolan en Villeneuve maken films voor in de bioscoop. Of zullen die ook zwichten voor streamingdiensten?"
En laat het toevallig zijn dat een wens is van Netflix, althans met Nolan. Dus zeg nooit nooit.

THR
Who is your dream filmmaker with whom you'd love to work?

I've love to get Jordan Peele to make a Netflix film. We love Chris Nolan, we love Quentin Tarantino. We have to concentrate our efforts on finding people of that talent level that we can work with as early as possible and then get them to make movies only for Netflix.

centr1no

Avatar

Disney+ heb ik opgezegd en komt ook niet terug voor ik er van overtuigd ben dat eventuele nieuwe content in de toekomst de moeite waard is en er niet extra voor hoeft worden bijbetaald voor 'premium' content.
De hoop dat ze films en series van Fox op D+ zouden zetten is ijdel gebleken en Hulu/Star is niets anders dan een on demand tv-kanaal met reclame, tenzij je extra betaald.

Voor Disney geld hetzelfde als voor Netflix en alle andere streamingdiensten. Met enkel de inkomsten van de abonnementen kunnen ze geen grote hoeveelheden kwalitatieve content maken zonder verlies te draaien.

NieuwsFilm

meest populair