Regisseur 'Child's Play'-remake kan niet wachten op groen licht voor vervolg

Regisseur 'Child's Play'-remake kan niet wachten op groen licht voor vervolg

De cast en crew willen wel, maar de beslissing ligt bij MGM...

Vorig jaar leek de remake van Child's Play op voorhand al gedoemd te mislukken. Toch bleek deze verrassend leuk en origineel te zijn en ook de opbrengst van $45 miljoen dollar viel niet tegen vergeleken met het budget van $10 miljoen dollar.

De horrorfilm stond enigzins op zichzelf door een aantal updates naar de moderne tijd. Zo was moordpop Chucky dit keer niet bezeten door de geest van een seriemoordenaar, maar lag het aan een technische mankement. Tevens kon het stemmenwerk van Mark Hamill (die the one and only Brad Dourif moest doen vergeten) op veel lof rekenen.

Tijdens een Q&A met regisseur Lars Klevberg op INSTAGRAM werd hem gevraagd naar een mogelijke sequel en hij zei 'dat de studio aan zet is':
"Alles ligt gereed, we zijn klaar voor een nieuwe. Ik hoop de studio ook".

Twee universums
Wat de hoge heren waarschijnlijk tegenhoudt, is dat de remake een sterk openingsweekend beleefde van bijna $15 miljoen dollar, maar daarna heel snel inzakte qua opbrengsten in het binnenland.

Wat eveneens niet meehelpt, is dat de oorspronkelijke reeks op Syfy Channel binnenkort verder gaat met de televisieserie Chucky waarvoor Dourif terugkeert. Dit zou alleen nog maar meer verwarring scheppen.

NieuwsFilm

meest populair