Algemeen

Regisseur 'Child's Play'-remake kan niet wachten op groen licht voor vervolg

De cast en crew willen wel, maar de beslissing ligt bij MGM...

door Arjen Rooseboom om 07:01 in Algemeen
Vorig jaar leek de remake van Child's Play op voorhand al gedoemd te mislukken. Toch bleek deze verrassend leuk en origineel te zijn en ook de opbrengst van $45 miljoen dollar viel niet tegen vergeleken met het budget van $10 miljoen dollar.

De horrorfilm stond enigzins op zichzelf door een aantal updates naar de moderne tijd. Zo was moordpop Chucky dit keer niet bezeten door de geest van een seriemoordenaar, maar lag het aan een technische mankement. Tevens kon het stemmenwerk van Mark Hamill (die the one and only Brad Dourif moest doen vergeten) op veel lof rekenen.

Tijdens een Q&A met regisseur Lars Klevberg op INSTAGRAM werd hem gevraagd naar een mogelijke sequel en hij zei 'dat de studio aan zet is':
"Alles ligt gereed, we zijn klaar voor een nieuwe. Ik hoop de studio ook".

Twee universums
Wat de hoge heren waarschijnlijk tegenhoudt, is dat de remake een sterk openingsweekend beleefde van bijna $15 miljoen dollar, maar daarna heel snel inzakte qua opbrengsten in het binnenland.

Wat eveneens niet meehelpt, is dat de oorspronkelijke reeks op Syfy Channel binnenkort verder gaat met de televisieserie Chucky waarvoor Dourif terugkeert. Dit zou alleen nog maar meer verwarring scheppen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Draven

Avatar

De eerste film was wel leuk voor een keer. Echter door het technisch mankement was er niets persoonlijks aan Chucky. Het was niet meer dan een robot. Een vervolg hoeft van mij niet.

Blockbuster

Avatar

Bij de remake gebruikten ze het origineel als basis. Als ze nu bij een eventueel vervolg Child's Play 2 (1990) als basis nemen. Die film was nog ouderwetse kwaliteit, zonder al die cgi enzo. De finale alleen al, in die speelgoedfabriek, zal moeilijk te overtreffen zijn. Child's Play 3 is eveneens zeer de moeite waard, al denken sommigen daar misschien anders over. Ik ben nog van het videoband tijdperk, dat ik eind jaren 80 t/m midden jaren 90 alle horrorfilms huurde, en daar zaten vrijwel geen slechte tussen. Waren mooie horrorjaren wat er tussen 1985 en 1995 op video uitkwam.

Spider-fan

Avatar

Ik vond de remake heel leuk, eigenlijk misschien wel leuker dan het origineel. Seed of Chucky staat nu op Netflix. De enige die ik nooit heb gezien is Cult of Chucky. Curse of Chucky vond ik ook goed.
Die serie zal hier niet te zien zijn, denk ik, want SyFy is hier niet meer verkrijgbaar.

Goku32

Avatar

Ik kijk meer uit naar de serie, met de enige echte chucky,

NieuwsFilm

meest populair