Algemeen

Nieuwe onthullingen: Marvel overwoog zowel Shang-Chi als The Mandarin voor 'The Avengers'

Voormalig DMG-topman Chris Fenton vreesde dat China alleen Shang-Chi zou accepteren.

door Jeffrey Kouters om 18:37 in Algemeen
De Chinese Marvel-personages Shang-Chi en The Mandarin hadden bijna een rol in The Avengers (2012) gehad. Dat onthult Chris Fenton, voormalig topman van de in China gevestigde DMG Entertainment Motion Picture Group, in zijn nieuwe boek Feeding The Dragon.

DMG voerde destijds gesprekken met voormalig Marvel-topman Tim Connors om de mogelijkheden voor coproductie te verkennen. "Ze boden ons de mogelijkheid om een teaser voor de Chinese markt toe te voegen aan het einde van film, ervan uitgaande dat we meer geld zouden weten te regelen", schrijft Fenton.

Volgens Fenton had DMG de keus uit de held Shang-Chi (die volgend jaar een eigen film krijgt) en The Mandarin (later min of meer de schurk in Iron Man 3; al wordt de echte versie waarschijnlijk geïntroduceerd in Shang-Chi).

Al snel viel de keuze op Shang-Chi, omdat de Chinese overheid liever Chinese helden op witte doek ziet dan slechteriken. "Het risico bestond dat de film met een ontzettend stereotypisch personage als The Mandarin verboden zou worden in China. Dat was een te grote gok", aldus Fenton.

Marvel leek destijds liever The Mandarin te willen hebben, omdat al bekend was dat de schurk later een rol zou spelen in het filmuniversum. Uiteindelijk gingen de plannen niet door.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair