Algemeen

Robert Pattinson wilde 'Batman'-auditie voor Nolan geheim houden

De regisseur had hem echter meteen door.

door Wouter Drummen om 13:44 in Algemeen
Robert Pattinson is de laatste jaren goed op dreef. De acteur wist recentelijk nog hoge ogen te gooien in The Lighthouse en zal te zien zijn in twee gigantische blockbusters, namelijk Christopher Nolan's Tenet en The Batman van Matt Reeves.

Pattinson wist als eerste een rol te bemachtigen voor Tenet. Tijdens de opnames van deze film moest hij een auditie gaan doen voor de rol van de wereldberoemde superheld, iets wat hij eigenlijk Nolan niet wilde vertellen, maar de regisseur had gelijk door dat Pattinson iets achterhield.

Leugentje voor eigen bestwil
Zo zei Pattinson dat hij dringend moest vertrekken om persoonlijke familiale redenen, maar hij viel meteen door de mand: ''Het is wel grappig, Chris doet altijd héél geheimzinnig over zijn films, en ik wilde hetzelfde doen voor The Batman'' begint Pattinson. ''Ik heb toen dus tegen hem gelogen, maar hij vroeg onmiddellijk of ik auditie ging doen voor The Batman''.

''De intense training voor The Batman heeft me echter wel geholpen tijdens de opnames van Tenet. Ik werd tijdens de meeste scènes vergezeld van John David Washington, ook een voormalige American football speler en nog altijd ongelooflijk fit. Normaal sport ik zo goed als niet, dus er was een groot verschil zijn en mijn conditie, dus het is maar goed dat ik aan de mijne moest werken''.

Intens
Ondanks het feit dat Pattinson zich elke keer zeer positief heeft uitgelaten over Tenet, was het wel allemaal erg intens: ''Er waren de nodige dagen waarop ik na afloop niet eens meer op mijn benen kon staan''.

Ook moest Pattinson achter het stuur kruipen voor een ruige auto-achtervolging: ''Chris zei dat ik gewoon de auto met de camera moest volgen en het gewoon rustig moest doen. John David kwam naast me zitten en vroeg me of ik een goede chauffeur was en na afloop begreep ik waarom. Ik deed het bijna in mijn broek van angst, aangezien ik met zo'n 130 kilometer per uur tussen allerlei auto's door knalde. Chris deed echter alsof het de normaalste zaak van de wereld was''.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair