Algemeen

"Dune wordt van het Lord of the Rings-kaliber"

Althans, volgens art-director Tom Brown.

door Wouter Drummen om 13:44 in Algemeen
Denis Villeneuve droomt er al sinds jongs af van Dune te verfilmen. Zijn art-director, Tom Brown, zegt dat het er allemaal fantastisch uitziet en dat andere filmmakers waarschijnlijk niet eens meer een Dune-film durven maken na Villeneuve, aangezien de lat ongelooflijk hoog zal komen te liggen.

''Ik denk eerlijk gezegd niet dat de versie van Denis Villeneuve ooit zal kunnen worden overtroffen'' begint Brown. ''De film is namelijk zo grootschalig dat anderen waarschijnlijk niet meer de moed zullen kunnen opbrengen om het nog eens over te doen. Onlangs las ik nog een artikel dat Dune de nieuwe Lord of the Rings wordt en dat geloof ik volledig''.

Brown's taak
Brown heeft een belangrijke taak, aangezien hij als art-director werkt met de ontwerpers van de sets, kostuums en rekwisieten. Ook de ruimteschepen zijn van ongekend hoge kwaliteit: ''Denis en de productie ontwerper Patrice Vermette vroegen zich af wat er zou gebeuren als ze echt zouden kunnen vliegen''.

''In plaats van gewoon op te stijgen en te landen, zitten ze heel realistisch in elkaar. Sommige schepen zijn zo groot als wolkenkrabbers en andere hebben slechts plaats voor twee mensen. Het ziet er allemaal fantastisch uit''. Dune zal normaalgesproken vanaf 18 december in de bioscoop te zien zijn.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Ik ben al genoeg lekker gemaakt. Trailertje aub en bidden dat december haalbaar is!

Goku32

Avatar

Hahhahaahahahahahah gaat niet gebeuren

Pronk47

Avatar

Wat heb ik hier toch zin in.

Gigan72

Avatar

Ik hoop het niet maar ik denk dat we deze pas volgend jaar gaan zien.

Steve-O

Avatar

Zie ik daar opeens Wc-eend?

;)

Als het goed is deze maand de trailer! Smiley face

Darthmar

Avatar

De nieuwe LOTR ? En waar is dat gebaseerd? Omdat iemand dat zei? Heeft die persoon de film al gezien?

And...Action

Avatar

Huis Harkonnen zien er vast uit als orks

Mav Damian

Avatar

Je mag zeggen wat je wil, maar Villeneuve is een top regisseur! Dat de cast en crew zeer positief zijn over deze project is niet meer dan terecht.
Ik kan nu al niet wachten op de eerste trailer!
Gaat een topper van een film worden!

Steve-O

Avatar

Nou Dune is wel zo'n beetje voor science-fiction als wat The Lord of the Rings is voor fantasy

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vind dat de makers nu wel een iets té grote broek aantrekken. Ik moet nog zien of dit aan gaat slaan

Het verhaal van Dune zit vrij ingewikkeld in elkaar en is beslist niet voor het grote/gemiddelde publiek geschikt . Om dan meteen te gaan stellen dat het in het rijtje van LOTR thuishoort vind ik wat voorbarig

centr1no

Avatar

Steve-O "Nou Dune is wel zo'n beetje voor science-fiction als wat The Lord of the Rings is voor fantasy"
De boeken vielen op door de enorme hoeveelheid world building. En dat is werkelijk het enige wat het gemeen heeft met Tolkiens boeken.
Ze worden in het algemeen wel beschouwd als verplicht leesvoer voor science-fiction liefhebbers maar het zijn naar mijn idee niet bepaald de beste geschreven boeken (en daarom zo moeilijk om te verfilmen) en hebben lang niet zoveel invloed gehad op andere schrijvers zoals de wereld van Tolkien dat had.
Als je niet zonodig de genres zou willen scheiden is The Lord of The Rings gewoon de The Lord of The Rings van de science-fiction.

Spider-fan

Avatar

En wat het gemeen met Lord of the Rings heeft is dat Brad Dourif (aka the voice of Chucky) in beide verfilmingen zit. Als Grima Wormtongue en Piter de Vries respectievelijk.


Ray1976

Avatar

DUNE is veels te veel sci-fi voor een LOTR

NieuwsFilm

meest populair