"Dune wordt van het Lord of the Rings-kaliber"

Althans, volgens art-director Tom Brown.

Denis Villeneuve droomt er al sinds jongs af van Dune te verfilmen. Zijn art-director, Tom Brown, zegt dat het er allemaal fantastisch uitziet en dat andere filmmakers waarschijnlijk niet eens meer een Dune-film durven maken na Villeneuve, aangezien de lat ongelooflijk hoog zal komen te liggen.

''Ik denk eerlijk gezegd niet dat de versie van Denis Villeneuve ooit zal kunnen worden overtroffen'' begint Brown. ''De film is namelijk zo grootschalig dat anderen waarschijnlijk niet meer de moed zullen kunnen opbrengen om het nog eens over te doen. Onlangs las ik nog een artikel dat Dune de nieuwe Lord of the Rings wordt en dat geloof ik volledig''.

Brown's taak
Brown heeft een belangrijke taak, aangezien hij als art-director werkt met de ontwerpers van de sets, kostuums en rekwisieten. Ook de ruimteschepen zijn van ongekend hoge kwaliteit: ''Denis en de productie ontwerper Patrice Vermette vroegen zich af wat er zou gebeuren als ze echt zouden kunnen vliegen''.

''In plaats van gewoon op te stijgen en te landen, zitten ze heel realistisch in elkaar. Sommige schepen zijn zo groot als wolkenkrabbers en andere hebben slechts plaats voor twee mensen. Het ziet er allemaal fantastisch uit''. Dune zal normaalgesproken vanaf 18 december in de bioscoop te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair