Algemeen

'Tenet' wordt een bizar grootschalige en actievolle blockbuster

Kenneth Branagh vertelt over de nieuwe film van Christopher Nolan.

door Jim Pedd om 07:27 in Algemeen
Acteur Kenneth Branagh, die een nog onbekende, maar "angstaanjagende" schurk speelt in Tenet, omschrijft in een interview de film van Christopher Nolan als een "gigantische, actievolle blockbuster". Die is veel grootser dan hun vorige samenwerking, Dunkirk.

Branagh sprak met The Irish Times over de film en vertelde dat hij zichzelf soms afvroeg "wat er in vredesnaam" aan de hand was met de film. Hij las het script van de film van Nolan vaker dan welk ander project hij dan ook gedaan had in de veertig jaar dat hij acteert.

Gigantische film
"Hij is zo groot, zelfs in het script zie je meteen dat het groter is dan wat dan ook," aldus Branagh. "Hij verweeft zoveel personages in vele landen met heel veel lagen aan plot en betekenis. Het uitgangspunt is echt heel gedurfd, en dat hoort natuurlijk ook echt bij Chris Nolan. Het is een gigantische, actievolle blockbuster die echt leest als een heel persoonlijke film die vooral ook erg intellectueel is."

Gelukkig hoeven we niet zo gigantisch lang meer te wachten op de release van de film. Die vindt eind deze maand plaats!

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

YodaSide

Avatar

Ik ben nog steeds enthousiast en hoop dat als hij uitkomt de bioscopen in NL nog steeds open zijn, want dan ga ik zeker naar deze film toe.

Fluffer

Avatar

Deze film word zo opgehemeld dat hij alleen maar kan teleurstellen lijkt mij.

Eddie Singer

Avatar

Het zal een kneiter van een filmhit worden.

Ik ben het wel eens met Fluffer.
Tot nu toe is het de beste film ooit die we nog niet gezien hebben.


NieuwsFilm

meest populair